Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

DIETA 2010: Hubněte společně!

Více o jídelníčku, energetických hodnotách potravin a jiná doporučení týkající se zdravého životního stylu se dozvíte na www.fl ora.cz nebo na tel. 800 175 324
9. ledna 2010 | 05:00

Společné hubnutí v kurzech je velice účinné a má jednoznačně nejtrvalejší efekt. Během nich nejen zdravě zhubnete, ale budete vědět, jak svou váhu regulovat a udržovat.

Kurzy jsou většinou tříměsíční, mnoho z nich startuje právě nyní, takže máte nejlepší čas se zapojit!

Účastníkům kurzu se pod odborným vedením v příjemné atmosféře daří lépe dosáhnout společného cíle. Hubnoucí se naučí za čtvrt roku sestavit chutný a energeticky nižší jídelníček a poznají, jak nahrazovat kalorické potraviny.

Bez pohybu ne!

Součástí kurzu j e i pohyb uzpůsobený všem věkovým i váhovým kategoriím. „Našim klientům se běžně stává, že si pohyb oblíbí a pak pravidelně sportují,“ říká Iva Málková ze společnosti STOB, která pořádá hubnoucí kurzy ve 100 městech v republice. Novinkou jsou i kurzy pouze pro pány. Vždy však hubnutí probíhá společně s ostatními. „Lidé hubnoucí ve skupině dosáhnou toho, co jedinec ne,“ tvrdí Zdeňka Sládečková z redukčního klubu Diana, který pořádá kurzy v Praze, Brně a dalších městech.

Proč shazovat spolu?

Nemůžete z nějakého důvodu chodit hubnout společně s ostatními? Nevadí. Zkuste internet, třeba kurzy fi rmy Maja. I ty trvají tři měsíce a s lektory si můžete i volat díky internetovému programu Skype. Klub Diana zase nabízí individuální poradnu. Zde můžete s odborníky konzultovat jídelníček a pomoci vám může i psycholog, který umožní zhubnout hypnózou.

Hubnutí ve skupině bývá úspěšnější!
Autor: scom, STOB

Kolik stojí kurzy?

Tříměsíční kurz u společnosti STOB stojí od 1500 do 2500 Kč. V klubu Diana zaplatíte od 600 do 1600 Kč. Za hubnutí s firmou Maja zaplatí začátečníci 1490 Kč a pokročilí 1290 Kč.


Redukční jídelníček pro tento den

Snídaně: Sýrový toast (2 ks), šunka, paprika (1 ks)
Přesnídávka: mandarinky (2 ks)
Oběd: Slunečnicový chléb s tuňákovou pomazánkou, okurka, pomerančový džus
Svačina: Ovocná přesnídávka
Večeře: Čočková polévka, lněný chléb, ledový salát

Celkový příjem za den
Energie: 6449,3 kJ
Bílkoviny: 77,1 g
Sacharidy: 194,1 g
Tuky: 51 g

Autor: Iva Dvořáková