Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krásný, i praktický! Takhle vypadá "slušivé" auto pro ženu

17. února 2014 | 15:40

Do nového Seatu Leon ST naložíte dítě, kočárek, i několik výprodejových nákupů zároveň! A navíc vám bude španělský kombík i slušet!

Nedá se nic dělat, pokud jde o praktickou stránku věci, nejrozumnější volbou je pořád klasický kombík. SUV sice působí bytelně a bezpečně, kromě vyššího posezení a tím pádem o něco lepšího výhledu ale žádný jiný bonus nepřináší. A vozům z kategorie MPV se sice říká velkoprostorové, v porovnání s „obyčejným“ kombíkem však většinou nabídnou víc místa jenom nad hlavou.

To nový Seat Leon ST je prostorově naprosto vyvážený. Stěžovat si nemůže řidič ani spolujezdec, za pochvalu stojí velký rozsah nastavení sedačky a volantu. Přes kapotu budete určitě vidět, i když měříte ani ne metr šedesát. Vzadu budou spokojené mimo jiné maminky. Ty totiž dovnitř velmi lehce nainstalují dětské sedačky. Místa je víc než dost, manipulaci usnadní také dostatečně rozměrné zadní boční dveře.

Do kufru se vejde výrazně nadprůměrných 587 litrů.
Autor: Svět motorů
A když otevřete ty páté, budete nějakou dobu dumat nad tím, čím vším tu velkou černou díru zaplníte! Do kufru se totiž vejde výrazně nadprůměrných 587 litrů, a to pak už musí být nákup! Tvar zavazadelníku je přitom krásně pravidelný, nikde vás nepotrápí žádný výčnělek, takže do Seatu Leonu ST bez problémů naložíte i kočárek pro dvojčata!

Zadní partie nového kombíku navíc působí velmi elegantně a až sportovně. Žádná nevzhledná čistě účelová krabice, Seat Leon ST je rozhodně krasavec!
A taky se s ním parádně jezdí! Díky modernímu podvozku a poslední generaci pohonných jednotek budete na každém povánočním výprodeji spolehlivě vždy první!

Nový Seat Leon ST je prostorově naprosto vyvážený. Stěžovat si nemůže řidič ani spolujezdec.
Autor: Svět motorů
Seat Leon ST 1.2 TSI/63 kW    

Výkon    63 kW
Nejvyšší rychlost    178 km/h
Zrychlení 0-100 km/h    12,1 s
Spotřeba    5,2 l
Objem kufru    587 l
Cena    329 900 Kč

Autor: Svět motorů, Lenka Chvostová