Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zhubla 95 kilo! 38 jen díky zumbě

11. ledna 2012 | 05:37

Tak tomu se říká placebo efekt! Karren Knight (47) z Británie si zaplatila bandáž žaludku a nakonec zjistila, že zhubnout jí pomohl hlavně přirozený pohyb. Celkem shodila 95 kilo, ale 38 jen díky zumbě.

Karren si myslela, že po dvou dětech a letech marného snažení zhubnout, to už nikdy sama přirozeně nezvládne. Proto se rozhodla pro bandáž žaludku.

Když shodila neuvěřitelných 38 kilo, nakonec zjistila, že její bandáž hned v počátku praskla, že tedy za úbytkem váhy bylo především cvičení. V mezičase totiž propadla zumbě.

Žádná dieta nefungovala

Karren, matka dvou dětí z britského Widnesu, po letech více či méně úspěšného dietování nakonec přibrala na nehezkých 140 kilo.

Karren Knight, když měla 140 kilo
Autor: profimedia.cz

“Léta jsem žila na různých dietách a samozřejmě žádná nefungovala, byl to začarovaný kruh,” přiznává své dávné trápení.

Zaplatila si proto bandáž žaludku, na kterou si ušetřila v přepočtu 109 tisíc korun. Operaci pak podstoupila v Belgii.

Nedlouho po zákroku, když šla kila pomalu dolů, se rozhodla hubnutí podpořit hodinami zumby. A byla příjemně překvapená, jak to s operaci zafungovalo.

Nebyla to bandáž, ale zumba

Ovšem během lékařské kontroly po dvou letech od operace lékaři zjistili, že její bandáž žaludku vlastně brzy praskla, tady nikdy pořádně nefungovala. Karren ale v té době  zhubla už 38 kilo!

V tu chvíli pochopila, že se jí podařilo shodit i bez této podpory, tedy tím že se začala hýbat a držela určitou předepsanou životosprávu.

Tato informace ji v první chvíli šokovala. “Byla jsem přesvědčená, že vlastním úsilím nikdy nezhubnu. Tolik let jsem strávila na dietách, které byly na nic a najednou to šlo,” vypráví.

“Jistě, že jsem začala rychleji hubnout, ale nenapadlo mě, že to je tím tancem. Byla jsem přesvědčená, že za to vděčím hlavně bandáži,” dodává  Karren.

Zhubla i její sestra a dcera

Na stejné klinice nakonec podstoupile korekci bandáže, po které zhubla dalších 57 kilo!

Karren Knight nyní zumbu předcvičuje.
Autor: profimedia.cz
Nyní tedy o až neuvěřitelných 95 kilo lehčí Karren nedá na zumbu dopustit a dokonce si našla novou práci. Stala se z ní totiž instruktorka zumby.

“Cítím se mnohem šťastnější, nejen proto, že mám tělo, které jsem si vždy přála mít, ale také se cítím zdravější a sebevědobmější. Navíc mám práci svých snů,” říká.

A to není všechno. Inspirovala k hubnutí všechny své známé a příbuzné, kteří této disciplíně také propadli. Zumbou nakonec úspěšně shodila i její sestra -dvojče Paula - celkem 57 kilo, a také dcera Tara (25), která vytancovala 45 kilo.

Ve finále ovšem zhubl i Karren manžel David (51), který se také k tanci nechal zlákat a už má prý v pase o deset centimetrů méně.

“Jediné, co mě mrzí je, že jsem to nevěděla před tou operací, kterou jsem si mohla tak ušetřit,” dodává Karren.

VÝZVA

Podařilo se i vám zhubnout a chcete se o svůj příběh podělit? Ukázat, že to jde. Napište nám na email: lenka.chvostova@ringieraxelspringer.cz.


Autor: INT, bak