Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kočka Česka 2014: Známe vítěze! 30 000 korun si odnese Ludvík

8. prosince 2014 | 13:30

Známe jméno nejkrásnějšího kocourka Česka! Je jím šestiměsíční zrzounek Ludvík z Prahy. V napínavém souboji porazil Beďara, který je také z Prahy. Na krásném třetím místě pak skončil Čert z Moravskoslezského kraje.

Tentokrát šlo tedy o souboj hlavního města s Moravou. Všichni tři vítězní finalisté svedli vyrovnaný boj a rozhodovalo se do poslední minuty.

Zrzavé koťátko si udrželo prvenství a s přehledem s počtem 2853 nasbíraných hlasů porazilo své silné soupeře. Může se teď těšit na peněžní výhru ve výši 30 tisíc korun. Tříletý kocourek Beďar, který si také brousil drápky na výhru, obdržel o 786 hlasů méně, a bude se tak muset spokojit „jen“ s druhým místem a 15 tisíci korunami. 10 tisíc korun a třetí místo pak poputuje majitelce černého nalezence Čerta, který dostal jen o 17 hlasů méně.

Ostatní chlupatí soutěžící se dočkali podstatně slabší podpory od svých fanoušků a podpůrných týmů. Celkové soutěžní pořadí najdete na webových stránkách kocka-ceska.cz.

Do letošního druhého ročníku se přihlásilo celkem 1480 kočiček a kocourků z celé České republiky. Prezentovali se téměř 4 tisíci fotografiemi.

Vítězům blahopřejeme a ostatním soutěžícím děkujeme za skvělou účast a sportovního ducha.