Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Blogujte s chutí aneb 10 blogů o jídle, které stojí za přečtení

S blogy o jídle se rozsypal pytel. Někdo miluje jídlo, jiný se rád chlubí, další ví jak udělat nejlepší bifteky.
15. září 2013 | 10:00

S blogy o jídle se rozsypal pytel. Někdo miluje jídlo, jiný se rád chlubí, další ví jak udělat nejlepší bifteky. Jak z nich vybrat, takové, co stojí za to číst? Vybrali jsme pro vás z našeho pohledu ty nejzajímavější. Nebo se prostě a jednoduše pusťte do blogování i vy.

1. Autorka stránek www.foodlover.cz vás přivítá slovy: miluju jídlo, vařím, peču, recenzuju a o tom všem píšu. Jsem prostě foodlover. Její trojitý čokoládový dort vás o její lásce přesvědčí. A pokud ne, hledejte dál. Na jejím blogu je kromě skvělých receptů a krásných fotek i spoustu inspirativního čtení o akcích spojených s jídlem.

2. Na www.popecenicko.cz vám autorka prozradí  cenné rady z oblasti pečení a navíc vám na objednávku vykouzlí dokonalý dort na narozeninovou oslavu nebo jinou slavnostní událost. Pokud patříte mezi milovnice slaných koláčů, proklikejte se k receptu na quiche s parmskou šunkou a rajčaty. Je fantastický!

S blogy o jídle se rozsypal pytel. Někdo miluje jídlo, jiný se rád chlubí, další ví jak udělat nejlepší bifteky.
Autor: Shutterstock.com
3. Koko ví o jídle všechno a nebojí se zeptat. Na www.menudomu.cz se testuje, hodnotí, radí a pochopitelně dobře jí. Blog píše někdo, kdo tomu rozumí a má k tomu i diplom. Veronika KOKO Kokešová vystudovala obor Managment hotelnictví, lázeňství a gastronomie. Může si tedy troufnout podívat se na zoubek nedávno vzniklému projektu www.damejidlo.cz.

4. Blog www.cuketka.cz můžete sledovat už od roku 2006. Jeho autor Martin Kuciel je ostřílený bloger, který založil i www.scuk.cz, stránky které vám pomohou vybrat nejlepší cukrárnu, místo, kde si dát poctivou flákotu nebo nakoupit opravdovou BIO zeleninu.

Na dietním jídle si můžete i pochutnat
Autor: profimedia.cz
5. Snídaňový průvodce nejen Prahou pro vás sleduje ty nejlepší ranní rozjezdy nejen v Praze, ale i daleko za jejími hranicemi. Tipy na nejlepší kávu nebo pekárny, do kterých se budete zaručeně vracet se to tu jen hemží. Stačí kliknout na www.breakfastclub.cz a vybírat.

6. Jestliže vám nejede maso a raději si pochutnáte na zelenině a vůni pečínky vyměníte za vůni exotického koření, inspirujte se blogem zaměřeným právě na bezmasou kuchyni. Na stránkách veganodaktyl.veganka.cz velký výběr dobrot od předkrmů až po sladké tečky. Začátečníkům usnadní vaření i veganská videokuchařka.

Vaření nemusí být pohroma, když znáte nejrůznější finty
Autor: profimedia.cz
7. Autorka blogu avízuje, že když má čas, tak peče a když má milion věcí na práci, peče taky. Můžeme jen dodat, že to dělá dobře. Na zghettablog.blogspot.cz hemží hlavně sladkostmi všeho druhu. No a kdybyste měli pocit, že toho na vás bylo moc, pročtěte si reportáž o kurzu vaření zaměřeného na vietnamskou kuchyni.

8. Gevulde speculaas není žádné zaklínadlo, ale název holandského perníku plněného mandlovou pastou. Je fantastický a recept na něj najdete na www.sweetlittlesomething.cz. Autor blogu svým pečením zároveň i pomáhá. Některé dobroty se dál prodávají a výtěžek pomáhá vybraným neziskovkám.

9. Blog, který vznikl původně tak trochu z nouze se jmenuje http://mangiaresquisito.blogspot.cz/.

ss
Autor: profimedia.cz
Původně autorka zamýšlela, že to bude jen online kuchařka, aby nemusela neustále hledat recepty. To, že se podělila o svoje gastro zkušenosti s ostatními je jedině dobře a vy máte možnost vyzkoušet si její vlastní experimenty. Salát s pečenou hruškou, modrým sýrem a ořechy je dostatečné lákadlo na to, abyste si blog prozkoumali podrobněji.

10. Lovecký deník nemá s myslivcem nic společného. Autorka blogu www.loveckydenik.cz loví zásadně v oblasti gastronomie, hledá ty nejlepší chutě i vůně a ráda se s vámi o všechny svoje objevy podělí. Zkuste třeba její první svíčkovou s knedlíky z hrnku.

Autor: Erika Pilátová
Video se připravuje ...