Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vezměte děti na Ratolest Fest na náplavku, do planetária nebo na letiště

  • Video se připravuje ...
    28. května 2015 | 06:00

    Jasnou jedničkou nabídky na tenhle víkend je pražský Ratolest Fest. Probíhá celou sobotu na obou březích pražské náplavky, které budou patřit dětem. Děti od narození do 14 let čeká sedm desítek různých zážitků včetně jízdy přívozem, přičemž vše je zdarma. Pokud to máte do Prahy trochu z ruky, zkuste třeba Den dětí na brněnském letišti v Tuřanech nebo historický parní vlak v Lounech. 

  • Na pražské náplavce vypukne Ratolest Fest

    ...
    Autor: Ratolestfest

    Náplavky Rašínova a Hořejšího nábřeží na březích Vltavy v Praze budou tuto sobotu patřit Ratolest Festu. Nabízí víc než 70 interaktivních stanovišť tělovýchovných jednot, sportovních klubů, školek a organizací pracujících s malými i těmi nejmenšími dětmi – cílem je inspirovat rodiče na prázdniny i pro příští školní rok, pokud jde o volný čas potomků.

     

    Nebojte se, tady rozhodně nepůjde o nudné rozdávání letáčků, děti si budou moci vše vyzkoušet na vlastní kůži. Budou tu probíhat mimo jiné nábory malých  florbalistů, kajakářů, ragbistů, fotbalistů, basebalistů, lakrosistů, veslařů, softbalistů, basketbalistů, golfistů, horolezců, hokejistů, jachtařů, gymnastů, kickboxerů, jogínů či hráčů kolové.

     

    Dojde i na umění, vaše potomky mimo jiné čekají tvůrčí dílny Národního divadla, umělecké dílny od kresby až po řemeslnou výrobu, k vidění bude zásah hasičského člunu i lezecké záchranky. Až vám vyhládne, dejte si něco dobrého. "Špuntům všech velikostních a výkonnostních kategorií nabídnou obě náplavky tak široký výběr kratochvílí, že ani nebudou vnímat, jak běží čas, a večer spokojeně padnou do duchen. Věřím, že malé i velké osloví simulovaný zásah hasičského člunu Florián a maminky ocení třeba cvičení s kočárky, jógu nebo divadelní líčení v dílně Národního divadla. Pozornost jistě upoutá premiéra dráhy pro piloty odrážedel, festivalové menu nebo nadšení basketbalistů ze Sokola,“ doporučuje za Ratolest Fest Matěj Špiroch. 

    Kde a kdy: v sobotu 30. května od 9 do 19 hodin na Rašínově a Hořejším nábřeží v Praze

    Vícewww.ratolestfest.cz

  • Když na Den dětí, tak na letiště v Tuřanech

    Obří airbus trénuje přistání lidem nad hlavami
    Autor: Blesk - Ondřej Požár a archív Blesku

    Jste z Brna a okolí? Zapomeňte projednou na dětské dny v nákupních centrech a podobně a vydejte se v neděli na Dětský den na brněnské letiště, kde připravili celý den s moderátorem a bohatým hudebně-zábavným programem včetně soutěží. Pro odvážné tu mají i let vrtulníkem pro celou rodinu. Bude sem jezdit každou čtvrthodinu linka MHD číslo 76 od brněnského hlavního nádraží, parkování na místě nebude stejně jako vstupné stát nic. 

    Kdy a kde: v neděli 31. května od 10 do 17 hodin na letišti Brno-Tuřany

    Více: na webu letiště 

  • Louny a Lužná lákají na páru

    ...
    Autor: www.cdmuzeum.cz

    Oslavte se svými potomky 30. květen netradičně – vydejte se na jízdu zvláštním vlakem, který potáhne parní lokomotiva a který vás doveze až do muzea Českých drah. Vyrážet bude z Loun, pojede přes Postoloprty, Žatec a končit bude v Lužné u Rakovníka, kde budete moci navštívit Železniční muzeum ČD.
    Co vás čeká? 
    • cesta parním vlakem s lokomotivou 477.043 Papoušek v čele
    • výstava parních a motorových lokomotiv
    • prohlídka stálých expozic muzea
    • provoz modelového kolejiště
    • stánky a občerstvení
    • hry a soutěže pro děti
    • lesní závod skautů s úkoly na stanovištích
    • vystoupení taneční skupiny Lentilky a výuka tanců
    Kdy a kde: v sobotu 30. května, program v muzeu Českých drah v Lužné od 10 do 14 hodin, vlak vyjíždí z Loun v 8.50, z Lužné nazpátek v 15.05
  • Život ve vesmíru aneb Dětský den v planetáriu

    ...
    Autor: ...

    Pokud se bojíte, že o víkendu nebude úplně vlídné počasí, zkuste se schovat do pražského planetária, které po oba dny pořádá akce pro děti – kromě představení pro kluky a holky od čtyř let tu pod názvem Vznik Země a vývoj života připravili bohatý doprovodný program, na jednotlivých stanovištích se děti seznámí s epizodami, které ovlivnily život na Zemi – od vzniku vesmíru až po vývoj člověka a jeho pronikání do vesmíru. Zcela mimořádně si budoucí astronauti letos mohou na Dětském dni v planetáriu vyzkoušet stav beztíže na trenažéru Aerotrim. Pro nejmenší astronauty bude připravena dětská trampolína. V provozu bude i simulátor přistání raketoplánu. 

    Kdy a kde: v planetáriu v pražské Stromovce v sobotu 30. května a v neděli 31. května, vždy od 10.30 do 14 hodin

    Více: www.planetarium.cz

  • Kolem světa na zámku Stránov

    ...
    Autor: Zámek Stránov

    Znáte tenhle zámek u Jizerního Vtelna? Měli byste, je to kouzelné místo. Vydat se sem můžete hned tuhle sobotu, kdy tu pořádají zábavný rodinný den – hlavním lákadlem je pohádková stezka pro děti se soutěžními razítky. Na malé dobrodruhy čekají Eskymáci za polárním kruhem, indiáni, Mexičani a kovbojové na Divokém západě, ale také barevná africká vesnička, samurajové a s nimi Dálný východ, stavění pyramid u Egypťanů a rovněž klokaní závody s australským lovcem krokodýlů. Pobavit může pohádka na nádvoří zámku, zaujmout barmanská školička, klasikou je malování na obličej a chybět nebudou ani stánky s občerstvením. 

    Kdy a kde: na zámku Stránov v sobotu 30. května od 11 do 17 hodin

    Více: www.zamekstranov.cz 

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...