Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Co o víkendu? Zkuste dny otevřených dveří v hotelu nebo v klášteře

  • Klášter v Broumově otevírá po velké rekonstrukci.
    23. dubna 2015 | 13:00

    Následující víkend vypadá jako stvořený k návštěvě dnů otevřených dveří na místech, kam se jinak není tak snadné dostat. Alespoň tomu odpovídá nabídka pořadatelů. Přijměte několik pozvánek na různá místa, ať už do retro hotelu, mezi zvířata nebo staré autobusy. 

  • Když retro, tak v pražském Parkhotelu

    Autor: Parkhotel

    Při pohledu zvenčí by vás to možná nenapadlo, ale svými vnitřními prostorami by vás Parkhotel v sedmém pražském obvodě mohl nadchnout. Ověřte si to tuhle neděli, kdy pořádá den otevřených dveří, během nichž představí zrekonstruované interiéry pojaté jako poctu 60. letům minulého století. Ostatně byl otevřen v roce 1967 jako první designový hotel v České republice. Pozdější úpravy mu neprospěly, teď se vrátil k původnímu vzhledu a je to hodně povedené retro podle návrhů izraelského architekta Gada Halperina. Rekonstrukcí prošly konferenční salonky, prostor pro snídaňový bufet, veřejné toalety, chodba v přízemí, obchod Balance7 wellness, recepce, kavárna a bar. Samozřejmostí jsou i uniformy personálu inspirované rovněž 60. lety. Součástí hotelu je i Park7 Restaurant v červenobílém designu s červenými prvky se vstupem z ulice Dukelských hrdinů. 

     

    Kdy: neděle 26. dubna od 16 do 19 hodin

  • Broumovský klášter v novém nabídne filmové triky

    Klášter v Broumově otevírá po velké rekonstrukci.
    Autor: Klášter Broumov

    Tahle národní kulturní památka rozhodně není cítit zatuchlinou. V jeho areálu skvěle funguje Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov, evropská kulturní instituce podněcující tvořivost, sebevědomí a toleranci. Přijďte o víkendu navštívit nově opravenou část broumovského kláštera a prozkoumat i klášterní zahradu. Budete moci nahlédnout do všech opravených místností, a to vše zcela zdarma. Budete si také moci ledacos vyzkoušet, ať už vzdělávací programy nebo třeba filmové triky, rodiny může potěšit dětský koutek nebo hudební dílnička pro děti, chybět nebudou nahrávací studio, taneční, hudební či divadelní vystoupení buď v klášteře, nebo v novém sálu Dřevník a tak dále. K mání bude i občerstvení. 

     

    Kdy: sobota 25. a neděle 26. dubna, vždy od 10 do 17 hodin

  • Brno láká na staré autobusy

    Autor: Technické muzeum Brno

    Všichni fanoušci automobilů, a zejména historických autobusů by si neměli nechat ujít akci, kterou Technické muzeum v Brně připravuje ve svém řečkovickém depozitáři. Tuto sobotu a v neděli bude možnost zhlédnout jediný víkend v roce automobily ze sbírek Technického muzea v Brně. Letošní novinkou bude také tanková bitva zmenšených modelů těchto strojů z druhé světové války. Přehlídka automobilové techniky s podtitulem To bude jízda pozve jako každý rok návštěvníky do běžně nepřístupného areálu bývalých kasáren v ulici Terezy Novákové v Brně-Řečkovicích, kde se nacházejí depozitáře Technického muzea v Brně. Návštěvníci se mohou těšit na historická užitková vozidla, dobové prostředky hromadné dopravy nebo hasičskou a vojenskou techniku. Součástí je i speciální doprovodný program, který určitě zaujme jak děti, tak dospělé.

     

    Kdy: v sobotu a v neděli 25. a 26. dubna, vždy od 9 do 17 hodin

  • Když za zvířaty, tak do obory Žleby

    Autor: Obora Žleby

    Přijďte 25. dubna na Dětský den do obory Žleby, která tento den zároveň oficiálně zahajuje letošní sezonu. Těšit se můžete na různé soutěže a budete se také moci podívat do jinak neveřejné části obory. Během dne bude otevřena velká obora s několika soutěžními stanovišti pro děti, kde si budou moci vyzkoušet lukostřelbu či střelbu ze vzduchovky. Další stanoviště budou zaměřena na ekologii a návštěvníci se zde budou moci zúčastnit soutěží týkajících se tohoto tématu.

     

    Kdy: v sobotu 25. dubna od 10 do 10.30 hod.

  • Na trampolíny a repliku hradu Trosky do Českého ráje

    Autor: Šťastná země

    Dětský zábavní areál Šťastná země v Karlovicích v Českém ráji sice nepořádá klasický den otevřených dveří, ale zrovna tento víkend zahajuje letošní provoz – lákadlem je třeba nová replika hradu Trosky. Pro děti je připraveno soutěžní putování přírodou s postavami z českorajských pověstí se spoustou všetečných otázek. Cestou děti mohou zhlédnout divadelní představení pověstí a v cíli pak na ně čekají kulturní program a řada soutěží. Přírodní zábavní dětský areál Šťastná země nabízí návštěvníkům nejen originální programy podpořené množstvím doprovodných aktivit, ale i dřevěný hrad, trpasličí vesničku, houpačky, prolézačky či pískové rýžoviště s pravými českými granátky a také oblíbené vzduchové trampolíny a prožitkový Geopark.

     

    Kdy: v sobotu 25. dubna od 9 do 19 hodin, pak celoročně

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...