Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

1.díl: Proč byste si měli vybrat dovolenou ve Španělsku?

31. července 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Španělsko, země vína, oliv, tance a slunce, která se může chlubit překrásným pobřežím, ostrovy, ale i vnitrozemím.

Španělsko je zemí, kde si odpočinete, pochutnáte si na místní kuchyni a objevíte nádherná místa. Ve Španělsku na vás čekají nekonečné písčité pláže, překrásná historická města a přírodní památky,osobitá kultura a vstřícní a usměvaví lidé. Málo kde na světě vypadají lidé bezstarostněji, než na španělském pobřeží.

Španělsko je členem EU a Schenghenského prostoru. Proto jste při vstupu povinováni mít u sebe pouze platný pas, nebo občanský průkaz. Hranicemi však pravděpodobně projedete bez kontroly.  Španělsko je považováno za bezpečnou zemi, kde není před příjezdem vyžadováno žádné speciální očkování.

Autor: Dovolena.cz


Do Španělska se můžete dostat hned několika způsoby. Cesta autem, nebo autobusem je však velmi zdlouhavá, a tak se doporučuje letadlo. Nejčastěji se létá do Barcelony a Madridu. Španělsko však disponuje celkem 47 letišti. Možností je i vlak. Při cestování vlakem se dostanete téměř kamkoliv, jelikož síť španělských železnic je poměrně hustá. Dobrodružnější cestovatelé často volí kombinaci letadla a následného vypůjčení automobilu. 

Ve Španělsku se platí od roku 2002 Eurem. Cenovou hladinu má Španělsko přibližně stejnou, jako ČR. Obecně Španělsko patří mezi nejlevnější západní země a tak si svoji dovolenou můžete skutečně užít na plno. Specialisté z DOVOLENA.CZ doporučuje vézt Eura sebou, nebo je měnit v bankách, kde je kurz výhodnější, než ve směnárnách.

Autor: Dovolena.cz

Proč jet do Španělska:

  • Jedinečná kultura
  • Bohatá historieKrásná příroda a úchvatné památky
  • Délka pobřeží 4964 km
  • Součástí baleárské ostrovy – Malorka, Kanárské ostrovy
  • Výborná infrastruktura a služby
  • Spousta možností kam vyrazit a co dělat
Video se připravuje ...