Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

1.díl: Proč strávit dovolenou na Kapverdských ostrovech?

28. srpna 2013 | 10:28
Prezentace klienta |

Kapverdské ostrovy jsou ideální volbou pro všechny, kdo vyhledávají relax v exotickém prostředí, nekonečné bílé pláže a azurově modrý oceán. A to vše jen kousek od domova. Let z Prahy na ostrov Sal trvá totiž cca 6,5 hodiny a ocitnete se v úplně jiném světě. Kapverdské pobřeží připomíná vzdálený Karibik.

  • ideální destinace pro dobu evropské zimní sezony
  • žádné povinné očkování
  • exotický ráj jen po necelých 7-mi hodinách letu
  • neopakovatelná atmosféra ostrovů
  • nekonečné bílé pláže, azurově modrý oceán
  • báječné místo pro relaxaci, ráj surfařů a milovníků kiteboardingu
  • skvělý vzduch pro alergiky, protože zde prakticky nic nekvete

Kapverdské souostroví je česky nazývané Ostrovy zeleného mysu, jedná se o soubor 10-ti větších a řady malých ostrovů uprostřed rovníkového Atlantiku. Kapverdské ostrovy leží v Atlantském oceánu, cca 600 km od pobřeží Senegalu. Tento fakt ovlivnil také osidlování a rozvoj Kapverdských ostrovů, neboť původně sloužily jako „překladiště“ otroků z Afriky. Od roku 1456 byly Kapverdské ostrovy portugalskou kolonií a to až do roku 1975. Nyní na ostrovech vládne demokracie.  Z toho důvodu se na Kapverdských ostrovech domluvíte portugalsky, ale ani angličtina nečiní místním obyvatelům potíž.

Autor: Dovolena.cz

Nejnavštěvovanějšími ostrovy jsou Sal a Boa Vista, kde se také nachází skvěle vybavené hotelové komplexy, jenž vám zajistí ničím nerušenou dovolenou s komfortem all inclusive. Kapverdské ostrovy jsou však také rájem pro surfaře a milovníky kiteboardingu. Klientům jsou zde k dispozici půjčovny surfařského a kitingového vybavení nebo školy potápění. Na ostrově Sal se konají i slavné surfařské závody. Pokud budete mít štěstí, můžete zahlédnout i právě vylíhnuté želvy, které se staly jakýmsi symbolem Kapverdských ostrovů.

Nejlepším obdobím pro návštěvu Kapverdských ostrovů je od listopadu do června, kdy jsou na ostrovech příjemné teploty. Období dešťů přichází až v červenci a srpnu.

K návštěvě Kapverdských ostrovů jsou zapotřebí vstupní víza, která Vám zajistí pořádající cestovní kancelář nebo je pro Vás rádi zařídíme přes naše vízové oddělení Student Agency.

Autor: Dovolena.cz

Není potřeba žádné očkování, doporučuje se jen základní cestovatelské očkování proti žloutence a břišnímu tyfu.

Na Kapverdských ostrovech můžete platit Eurem, není tedy nutné měnit na místě peníze.  Místním platidlem je Escudo a kurz je 1,1 CVE za 1 EUR. V hotelech a obchůdcích však většinou zaokrouhlují kurz na 1:1.

Více na www.dovolena.cz

Video se připravuje ...