Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Seriál: Tipy pro letní dovolenou - Egypt 1.díl

13. června 2013 | 13:59
Prezentace klienta |

Když se řekne Egypt, každý si v první chvíli vybaví pyramidy a další starověké památky, kterými tato země překypuje. Egypt však nabízí mnoho dalších atraktivit, mezi to nejzajímavější patří korály v Rudém moři, které jsou rájem pro potápěče a milovníky šnorchlování. Na své si zde přijdou i golfisté či turisté, kteří dávají přednost aktivnímu odpočinku a poznávání před odpočinkem na hotelové pláži. Těm můžeme doporučit plavbu lodí po Nilu, která je určitě naplní spoustou nezapomenutelných zážitků.

Egypt je ideální destinací pro cestovatele, kteří se chtějí jet podívat za sluncem uprostřed zimních plískanic a ohřát se. Od podzimu do jara jsou zde příjemné teploty a moře má kolem 20°C. Vše toto navíc za mnohem dostupnější ceny než je tomu u zájezdů za exotikou.

Egypt je samozřejmě možné navštívit i v létě, ovšem teploty zde dosahují 40 – 50°C, tudíž ne každému jsou příjemné, avšak milovníci tepla budou ve svém živlu. Protože se jedná o zemi, jejíž značnou část zabírá poušť, je zde velmi málo srážek. Díky tomu je velmi nepravděpodobné, že by Vám dovolenou v Egyptě zkazilo špatné počasí.

Autor: Dovolena.cz

Doba letu je navíc poměrně krátká, cestovat budete cca 4,5 hodiny. I přes to, že ke vstupu do Egypta je vyžadováno vízum, nemusíte se obávat žádné zbytečné byrokracie. Vízum je možné zakoupit přes cestovní kancelář při koupi zájezdu. V případě turistických cest v délce maximálně 30 dnů, lze rovněž vízum zakoupit po příletu na letišti za cca 15 USD. Podmínkou k získání víza je pouze cestovní pas platný minimálně 6 měsíců po návratu ze země.

Nejnavštěvovanější oblastí je Hurghada a její okolí. Zde doporučujeme navštívit staré město s mešitami a bazary. Toto vyhlášené turistické středisko nabízí spoustu zábavních a sportovních aktivit pro každého. V centru Hurghady můžete navštívit typické arabské tržiště, nakoupit rozličné suvenýry a jiné zboží v pouličních krámcích v typickém duchu smlouvání o ceně. Nebo můžete posedět v některé ze zdejších originálních čajoven a okusit např. vyhlášené vodní dýmky. Cestovní kanceláře odtud také organizují různé výlety – například do Luxoru, Gízy či na některý z blízkých ostrovů, jako je národní park Giftun. Pokud chcete zvolit oblast Hurghady, ale Vaší prioritou je šnorchlování hned u hotelu, pak zvolte středisko Makadi Bay 35 km od letiště v Hurghadě nebo Safaga 50 km od Hurghady. Obě tato střediska jsou vyhlášena nádhernými korálovými útesy hned u pobřeží.

Autor: Dovolena.cz

Sharm el Sheikh:

K dalším oblíbeným letoviskům patří Sharm El Sheikh, který je moderním střediskem a současně nejideálnějším místem pro potápění a šnorchlování v Egyptě. Sharm el Sheikh se stejně jako Taba nachází na Sinajském poloostrově. Nejkrásnější částí Sharmu je zátoka Naama Bay s průzračně čistým mořem a velmi kvalitními hotely v jejím okolí.

O zajímavé informace pro cestovatele se podělili experti z portálu dovolena.cz.