Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Proměna koupelny: otevřené police zmizely, přibyly barvy

27. listopadu 2014 | 06:00

Možná sníte o koupelně, v níž nebudou vidět úklidové prostředky, hadry na podlahu a šampony a další kosmetika budou také úhledně uklizené. Podobně na tom je i majitelka koupelny, kterou vám dnes představujeme spolu se dvěma návrhy, jak by tento prostor šel výrazně změnit k lepšímu. Jde o téměř šestimetrovou koupelnu v rodinném domě, jejímž plusem je krom rozměrů také okno. 

PROSTOR
Místnost v rodinném domě má rozměry 250 x 230 cm, vstupní dveře v rohu a nad vanou malé okno.

PROBLÉM
Při stěhování rodiny na nebyl vymýšlení koupelny čas, takže se tu osadila jen nová sanita místo staré a provizorní police měla sloužit do doby, než dojde na nábytek na míru. Vydrželo to tak patnáct let!

ŘEŠENÍ
Závěs skryje bojler, výmalba dodá pocit čistoty a nová skříňka vše ukryje. Jak říká designérka Andrea Beranová, "u rychlé proměny udělají vždycky dobrou službu textilní doplňky."

DŘÍVE - Při vstupu do koupelny vidíte hlavně bojler, pak nepořádek v otevřených policích a pak hned celou svou postavu v zrcadle. Nic z toho není lichotivé, ani krásné ani potěšující!
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ - Tato vizualizace proměny koupelny představuje efekt, který vytvoříte pomocí koupelnového závěsu. Ten komě toho, že plní svou základní roli, také vytváří příjemnou klidovou plochu na místě, kde byl dosud vidět jen neodborně zavěšený bojler. Další čistou plochou je kompaktní skříňka s plnýmí dvířky. Všimněte si, že k většímu řádu přispívá i hranaté umyvadlo a geometrický vzor předložky.
Autor: Nové proměny bydlení

Barvy k vizualizaci číslo 1 - černá a šedá barevnost zmírňuje původní dojem neklidu a vytváří dokonalý základ pro vyznění tmavě zelené skříňky.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ - Na Druhé vizualizaci se můžete inspirovat kombinací textilu a světlého přírodního dřeva. Venkovské motivy v moderním pojetí… Všimli jste si? Dominantou prostoru bude opět koupelnový závěs, jehož barva se opakuje na předložce u vany. Elegantní dřevěné háčky tvarově korespondují se stoličkou v podobě dřevěného špalku a police jako žebřík přináší další praktický a vtipný motiv, který vás bude těšit.
Autor: Nové proměny bydlení

Barvy k vizualizaci číslo 2 - Přírodní světlá překližka dostala mladistvý šmrnc díky svěží tyrkysové barvě. Bílá je tu přirozená jako nádech mezi dvěma slovy...
Autor: Nové proměny bydlení

Připraveno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení

Designérka: Andrea Beranová

Autor: wall
Video se připravuje ...