Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Proměna pokojíčku: Z odkladiště místo na hraní i odpočinek pro malého kluka

5. února 2015 | 06:00

Kouzlo povedeného dětského pokoje nespočívá v tom, jak ho vybavíte nábytkem na míru. Ani v tom, že v něm bude spousta věcí a barev. Ukazuje to proměna dětského pokojíčku pro malého kluka, který se úplně rozsvítil díky tyrkysové barvě a dobře vybraným kusům nábytku, kterých nemusí být mnoho. Ze všeho nejdůležitější totiž jsou prostor na hraní nebo místo se spoustou polštářů, kam se dá sednout s mámou a knížkou. 

Vlajková loď do světa Dětský pokoj nemusí být plný barev a nábytku. Požadavky a nároky ratolestí se mění každým rokem a jednoduše zařízený pokoj se může snadno přizpůsobit koníčkům dětí i jejich počtu. 

Prostor Prostorný a světlý pokoj téměř čtvercového půdorysu o 16 m2 s velkým oknem nebyl dosud zařízen, po nastěhování zatím fungoval jako odkladiště a občasná herna.

Problém Rodiče nechtěli, aby pokoj vypadal jako většina pokojíčků – zářivě barevný a vybavený nábytkem na míru, který řeší aktuální situaci, ale neumožní pokoj měnit podle potřeb rostoucího dítěte.

Řešení Designérka vybavila pokoj základními kusy nábytku a velkým kusovým kobercem na hraní, takže je praktický a současně je v něm dost místa na hraní. Prostor zútulnily výrazné grafické motivy. 

DŘÍVE Pokoj byl zařízen jen provizorně a fungoval částečně jako odkladiště, ale také jako herna pro Olivera, který zatím spal v ložnici rodičů. Zůstat měla jen bílá komoda.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Postel, lavičky a komody doplnily dekorativní puntíky, které pokryly jednu ze stěn i koberec. Prostor oživily veselé vlaječky, které sem přinesly další odstín a zapojily do hry tyrkysovou.
Autor: Nové proměny bydlení

DŘÍVE U okna si Oliver někdy hrál, jinak ale byla místnost spíš šatnou a odkladištěm než příjemným a hravým dětským pokojem.
Autor: Nové proměny bydlení
NYNÍ Rozmístění nábytku teď prakticky rozděluje pokoj na zónu spaní, hraní a oblékání. Snadno se sem časem vejde i druhá postel.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Pohled od okna k protější stěně
Autor: Nové proměny bydlení

DŘÍVE Většina hraček byla poskládána u koberce, na kterém si Oliver hraje nejčastěji. Nejraději s vláčky a motorkami.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Praktické i vtipné: police jsou obláčky, lampa duch a krabice na hračky předimenzovaná kostka lega.
Autor: Nové proměny bydlení

Autor: Nové proměny bydlení

Design: Lenka Damová, foto: Pavel Bílek

Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení


Autor: wall
Video se připravuje ...