Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malý pomocník, bez něhož se neobejdete

12. května 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

K nejběžněji používaným domácí pomocníkům patří jistě vysavač. Stále častěji se v domácnostech vyskytuje několik těchto přístrojů. Jeden na důkladný úklid, jeden na každodenní vysávání a malý ruční pro případ, že se vám převrhne cukřenka nebo děti nadrobí na zem.

Odborníci doporučují mít k dispozici alespoň jeden základní kvalitní vysavač, který si poradí se standardními podlahovými krytinami i se všemi nástrahami běžné domácnosti. Jak ho ale v prodejně v záplavě přístrojů různých barev i tvarů poznáme? Dobrým vodítkem mohou být nezávislé zahraniční i domácí spotřebitelské testy, hlasování zákazníků nebo odborné poradenství. 

Vsaďte na prověřenou kvalitu

Pídit bychom se měli po několika vlastnostech, které jsou pro tyto přístroje nezbytné. Patří k nim kvalitní motor, komfortní ovládání, bohaté vybavení, a především filtrační systém. Vynikajícím filtračním účinkem se mohou pochlubit např. vysavače Miele. Vícestupňovou filtraci AirClean zajišťují motorový a vzduchový filtr a inovativní prachový sáček Miele HyClean. Dokonalá souhra všech komponentů se postará o to, že je vyfiltrováno více než 99,9 % jemného prachu. A vy můžete zase lehce dýchat.

Autor: Miele

Důležité jsou rovněž interní testy kvality. Jedny z nejnáročnějších používá právě Miele. „Všechny spotřebiče Miele, a tedy i vysavače, procházejí testováním na životnost 20 let. V našich laboratořích absolvují vysavače např. prahový test, který odpovídá až 16 500 nárazům,“ říká Lucie Kyselá, produktová manažerka Miele. I to jsou důvody, proč právě Miele pravidelně obsazuje stupně vítězů.

Aby nám vysavač sloužil dobře a kvalitně co nejdéle, je třeba se o něj dobře starat. „Určitě bychom měli respektovat kontrolku výměny prachového sáčku a také alespoň jednou ročně vyměnit filtr, což stále málokdo ví,“ dodává Lucie Kyselá z Miele.

Šampion s vysokým výkonem

Jednou z novinek na trhu vysoce výkonných přístrojů je vysavač Miele S5 Power. Už z názvu modelu je zřejmé, že se přístroj pyšní motorem s velmi silným výkonem – až 2 200 W – a vysoce efektivním filtračním systémem. Ten se skládá z kvalitního filtru Air Clean, motorového filtru, prachového sáčku HyClean s automatickým uzávěrem a objemem 4,5 l. Ovládání a manipulace jsou velmi komfortní – přístroj disponuje ergonomickou rukojetí, 10metrovým akčním rádiem nebo parkovacím systémem. Velmi bohatá je už základní výbava (přepínatelná univerzální podlahová hubice, integrované 3dílné příslušenství – hubice na vysávání spár a na čalouněný nábytek, sací štětec, nerezová teleskopická trubice). Pro specifické požadavky je možné dokoupit např. podlahový kartáč Parquet Twister (na parkety a další citlivé podlahy), turbokartáč k odstraňování nopků, vlasů a zvířecích chlupů nebo ruční turbokartáč pro komfortní čištění čalouněného nábytku a interiéru auta. Filtrační účinky lze také zvýšit filtrem Active AirClean (s aktivním uhlím, pohlcuje pachy, ideální pro majitele domácích zvířat) nebo filtrem HEPA AirClean pro alergiky na domácí prach (filtruje i nejjemnější částečky prachu). O příjemnější vysávání se bezpochyby postará i výrazná a pozitivní chilli červená barva přístroje.

Autor: Miele

Jakékoliv informace o vysavačích Miele získáte na www.miele.cz, v showroomech Miele v Praze a Brně či u obchodních partnerů Miele.

Video se připravuje ...