Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Charitativní přehlídka slavila úspěch. Po mole se prošel Štěpánek i Kurková

Video se připravuje ...
Topmodelky Tereza Maxová a Karolina Kurková byly hvězdami večera. Největší a nejdelší potlesk na mole ale sklidil čerstvý vítěz Davis Cupu Radek Štěpánek, který si zahrál na modela.
VIDEO: Adam Balažovič, Lenka Chvostová
20. listopadu 2013 | 16:07

VIDEO: Velkolepá show, která byla součástí exkluzivní charitativní módní přehlídky nadace Terezy Maxové dětem, opět slavila úspěch. Pořadatelku i krásné modelky však tentokrát zastínil čerstvý vítěz Davis Cupu Radek Štěpánek, který si dokonce zahrál na modela.

„Letošní téma přehlídky nebylo vybráno náhodou. Chtěli jsme přiblížit pohled do pocitů dětské duše a jejích osudů, ale též autentických příběhů lidí, které o ně pečují. I díky nim se mnohdy v praxi nejlépe ukáže, co je třeba změnit v systému péče o dítě. Toto téma nám přišlo velmi silné, a proto jsme se rozhodli mu věnovat téma celé přehlídky," prozradila nám patronka a zakladatelka nadace Tereza Maxová.

Na mole se také objevil tenisový princ Radek Štěpánek.
Autor: Jan Tůma
Její pozvání letos přijala světová topmodelka Karolina Kurková, Afef Jnifen a šéfeditorka italského VOGUE, Franca Sozzani. Na mole se pak vedle zkušených modelek objevil také český tenista a čerstvý vítěz Davis Cupu, Radek Štěpánek, který sklidil největší postlesk. K celkové atmosféře tohoto významného nadačního večera bezesporu přispěla i zkušená moderátorka Adéla Banášová.

Letošní už 9. ročník nesl podtitul „INSIGHT“ nebo-li "VHLED". Neobvyklý název můžete vnímat dvojím způsobem: jednak coby vhled do problematiky znevýhodněných a opuštěných dětí, které se nadace již více než sedmnáct let intenzivně věnuje, ale také jako vhled do dětské duše, jejích pocitů, snů a přání.

Tereza Maxová s oslňující světovou topmodelkou Denisou Dvořákovou.
Autor: Jan Tůma
Je to jistě pestrá paleta střípků, zkušeností, příběhů a emocí, které se zde zrcadlí a zanechávají určitou stopu. Pojícím elementem těchto osudů je právě porozumění "dětské duši", plnění jejich přání a snů, ať už se jedná o návrat k rodičům, individuální přístup k problému dítěte, rozvoj talentu, právě zahájené studium či vstup do nového zaměstnání. Přehlídka byla tedy příležitostí, jak na dané téma poukázat a vyjádřit podporu snažení, které staví zájmy těchto dětí a mladých lidí do centra pozornosti.

Program přehlídky byl i tentokrát výjimečnou podívanou. Ať už v podobě osobní účasti prestižního italského módního domu Costume National, který přivezl autorskou kolekci Jaro/Léto 2014, či představení výběru toho nejlepšího z české módy, o který se postaral  – italský časopis Vogue. Hosté večera viděli modely Kláry Nademlýnské, Kateřiny Geislerové, Jakuba Polanky, Zuzany Kubíčkové, Lukáše Lindnera, LaFormely, Pavla Ivančice či Mirky Talavaškové (pro Delor Couture). Akci podpořili i zástupci české hudební scény, a to skupina Eddie Stoilow a Gipsy.cz, kteří vystoupili v doprovodu dětí z dětských domovů a sociálně slabých rodin.

Letošní ročník přehlídky Fashion for kids přinesl rekordní výtěžek v celkové částce  8.245 161 korun!