Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kolářová: Proč si dvakrát vzala stejného muže?

Daniela Kolářová s manželem Jiřím Ornestem
27. března 2010 | 05:00

Herečka Dana Kolářová (64) patří mezi nejpopulárnější tváře českého filmu a divadla. Přesto o ní mnoho lidí neví, že si dvakrát vzala režiséra a herce Jiřího Ornesta. Proč? Kvůli Martinu Stropnickému!

Kolářová má s Ornestem dva dospělé syny a společně si na venkově užívají téměř idylického manželství. Jenže ne vždy tomu tak bylo. Kolářová si totiž Ornesta nejprve vzala, pak se s ním rozvedla, aby si ho vzala znovu.

Důvod? „Prožila velké milostné dobrodružství s Martinem Stropnickým,“ prozrazuje jedna z jejích kolegyň. Jenže vztah s o deset let mladším kolegou z divadla Na Vinohradech se nakonec tím osudovým nestal.

Tím osudovým byl pro Kolářovou Ornest...

„Danka pak zjistila, že tím pravým mužem je její bývalý manžel. Že jen s ním bude schopná zestárnout. A tak se k němu vrátila a on ji přijal,“ dodává herecká kolegyně slavné umělkyně. „Někdy to tak život prostě přinese,“ okomentovala to sama Kolářová.

A té se nyní s Ornestem nedaří jen v manželství, ale i jako hercům. Ornest září jako jeden z hrdinů nového seriálu Primy Zázraky života, Kolářová má doma čerstvého Českého lva a dále patří mezi nejobsazovanější tuzemské herečky. „Jsou důkazem toho, jak hezké je se k sobě vracet a jak se vyplatí odpouštět,“ dodává rodinný známý slavných hereckých manželů.

Martin Stropnický - muž mnoha profesí

Martin Stropnický, bývalá láska Kolářové, je herec, diplomat a spisovatel a rovněž bývalý ministr kultury České republiky. Teď působí ve funkci uměleckého ředitele Divadla na Vinohradech. Jeho třetí ženou je herečka Veronika Žilková-Stropnická (50), která mu porodila dceru Kordulu (5). Syn Melichar, jenž se narodil v květnu roku 2007, trpěl brániční kýlou a po půl roce zemřel.

Autor: efk, pal