Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone

Emma Stone získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.
27. února 2017 | 06:30

V noci z neděle na pondělí se v Los Angeles předávaly filmové ceny Oscar. Stejně jako v předchozích ročnících, i letos se večer nesl v duchu kritiky současné politické situace. Veškerou pozornost však odvedla velká chyba, která se stala na samotném závěru slavnostního předávání. 

89. ročník předávání prestižních filmových cen Oscar odstartoval zpěvák Justin Timberlake, který svou nominovanou písní Can´t Stop the Feeling roztančil celý sál. Následně převzal pomyslné žezlo moderátor Jimmy Kimmel. Ten si hned na úvod několikrát vystřelil z nového amerického prezidenta Donalda Trumpa i jeho dcery Ivanky, když se zeptal Meryl Streep, jestli má šaty právě od ní. Trump nedávno prohlásil, že Meryl Streep je přeceňovaná herečka, a tak jí celý sál vestoje a za hlasitého potlesku vyjádřil podporu. 

Na adresu amerického prezidenta padlo za večer ještě několik narážek. Moderátor mu dokonce během přímého přenosu psal na jeho skutečný profil na Twitteru. Terčem jeho vtípků byl však ještě mnohem častěji než Donald Trump herec Matt Damon, který moderátorovi na oplátku v přímém přenosu podrazil nohy. Jejich pošťuchování trvá už několik let a baví celý svět. 

„Akce Donald“ však nebyla tím nejhlavnějším tématem. O obrovský trapas se postaral až Warren Beatty, který pravděpodobně dostal do rukou špatnou obálku. Filmem roku tak vyhlásil La La Land. Tvůrci už byli téměř na konci své děkovné řeči, když byla donesena správná obálka. A tak své sošky museli před zraky milionů diváků předat tvůrcům filmu Moonlight, který vypráví o dospívání černošského homosexuála. Cenu za nejlepší herečku si odnesla Emma Stone a nejlepším hercem se stal Casey Affleck. 

Video se připravuje ...
Největší trapas v dějinách Oscarů • VIDEO: youtube.com_Marvellous ESports/BPŽ