Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Přehlídka módy, ale i nevkusu. Které z Trumpových žen to nevyšlo

21. ledna 2017 | 12:00

Včerejší inaugurací Donalda J. Trumpa definitivně skončilo období Baracka Obamy v roli prezidenta USA a na jeho místo nastoupil právě Trump, jehož zvolení provázela spousta silných emocí. U takové události, jakou je inaugurace, samozřejmě nemohla chybět ani nová první dáma Melania Trump, stejně jako mnoho dalších žen. Které z nich to slušelo a která šlápla vedle?

U příležitosti inaugurace vytáhly dámy opravdu silné zbraně. Manželka Donalda Trumpa a nynější první dáma Spojených států amerických stanula po boku svého muže v blankytně modrých teplých šatech doplněných o kabát se širokým rolákovým límcem, a to z dílny slavného návrháře Ralha Laurena. Zda byla podobnost s inauguračním outfitem Jacqueline Kennedy z roku 1961 záměr, nebo náhoda, to se můžeme jen domnívat.

Jackie při inauguraci prezidenta Kennedyho v roce 1961 a Melania při inauguraci prezidenta Trumpa v roce 2017.
Autor: twitter.com

Dcera Donalda Trumpa Ivanka Trump se na inauguraci objevila v panensky bílém kalhotovém kostýmku s asymetricky střiženým kabátkem. Oba kousky se pyšní značkou Oscar de la Renta. Bílou barvu zvolila také Trumpova protikandidátka a manželka dalšího bývalého amerického prezidenta – Hillary Clinton.

Drahé ovšem vždy neznamená vkusné. Jasným důkazem je outfit Trumpovy bývalé ženy Ivany Trump, která se do Washingtonu D.C. vypravila v podivné kombinaci černých kalhot a zářivě modrého kožichu, společně s lesklou modrou kabelkou šlo opravdu o velmi nepovedenou kombinaci. Tu si naštěstí nevzala přímo na inauguraci, které se zúčastnila stejně jako další Trumpova bývalá manželka Marla Maples.

Bývalé první dámě Michelle Obama to slušelo, jako vždy. Ukázala se v jednoduchých, ale velmi slušivých tmavě červených šatech od návrháře Jasona Wu, které doplnila dlouhým kabátem ve stejné barvě a samozřejmě od stejného návrháře.

Slavnostní den pak nově jmenovaný prezident a jeho nejbližší dámy nemohli zakončit jinak než účastí na slavnostních plesech. Melania se na nich objevila v bílých šatech s odhalenými rameny z dílny francouzského návrháře Hervého Pierra, s vysokým rozparkem a tenkým červeným páskem. Zajímavostí je, že si tyto šaty pomáhala sama navrhnout. Hervé Pierre je osobním návrhářem prvních dam. Oblékal už Hillary Clinton, Lauru Bush i Michelle Obama, takže není divu, že bude s outfity pomáhat i Melanii Trump.

Dcera Ivanka Trump přišla v princeznovské róbě s nabíranou sukní a dlouhými rukávy od návrhářky Caroliny Herrera. Doprovod jí dělal manžel Jared Kushner. Nejmladší dcera Tiffany Trump oblékla šaty bez ramínek z dílny Simin Couture, návrhářky, kterou sama pomohla objevit.

Jak to všem zúčastněným dámám slušelo, se podívejte v naší fotogalerii:

Vše o novém prezidentu USA Donaldu Trumpovi se dočtete ZDE.

Autor: brig