Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Karolína Kurková provokuje! Zastává se kojení na veřejnosti a plus size modelek!

22. března 2016 | 06:00

Úspěšná modelka žijící v New Yorku rozpoutala v lednu diskusi týkající se kojení na veřejnosti. Karolína si ale za svým názorem stojí. A my s ní souhlasíme!

Karolína Kurková (32) byla hostem amerického pořadu Style Code, kde se rozpovídala mimo jiné i o tom, jaké pozdvižení na internetu rozpoutala její fotka na Instagramu, na níž kojí svého syna Noaha.

Karolína Kurková kojí svého syna Noaha Lee.
Autor: Instagram

Prostřednictvím této fotky se snažila vyjádřit svůj názor na věčně probírané téma, zda kojit na veřejnosti. "Dnes bych chtěla vzdát díky daru kojení. Příroda si všechno vynalezla už dlouho před námi a já věřím, že neexistuje lepší zdroj živin pro naše miminka, než je mateřské mléko, když jsme schopné kojit. Není to jednoduchý proces, ale je třeba to nevzdat! Ze začátku to bylo pro mě komplikovanější, ale užívám si každý okamžik té cesty," napsala ke krásné fotce.

Mnozí se s ní ztotožnili, ale kromě zástupu fanoušků se našli i ti, kteří s Karolíniným stanoviskem nesouhlasili. Těm bývalý andílek Victoria´s Secret vzkázal: "Všichni máte matku a ta vás musela kojit. Není to věc, za kterou bychom se měly stydět, je to krásná věc, dítěti tím dodáváme živiny, jsme k tomu jednoduše tak navrženy." 

Souhlasíte s Karolínou?
69,2%
30,8%
Děkujeme za Váš hlas!
36 hlasů
16 hlasů

Navíc si modelka stojí za tím, že fotka nebyla nijak pobuřující, ale šlo o decentní gesto v rámci instagramové kampaně Breastfeedingselfie (selfie při kojení) a chtěla jím dodat odvahu ženám, které se necítí dobře, když musí dítě kojit na veřejném místě. Kromě kritiky ale dostala i plno pozitivních zpětných vazeb.

V pořadu, který se zaměřuje na nejnovější trendy ze světa krásy a módy, Karolína také zabrousila do tématu plus size modelek. Zmínila, že je úžasné, že se modelka jako Ashley Graham dostala na titulní stranu Sports Illustrated, ale že nemá ráda označení plus size. "Nemám toto označení ráda, protože si nemyslím, že jsou plus size. Jsou to krásné ženy s křivkami," říká. 

Video se připravuje ...
Karolína Kurková mluví o tom, jaké je to mít dvě děti • VIDEO: Youtube.com

Autor: luh