Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Sharon Stone: Potrat, krvácení do mozku a prohraný boj o opatrovnictví

3. února 2012 | 11:27

Několik dní v kómatu, ochrnutá půlka obličeje, necitlivá noha, ztráta sluchu. Nelítostný ortel osudu jí navíc zabránil stát se biologickou matkou. Život se s herečkou Sharon Stone (50) rozhodně nemazlil.

"Všechno, co jsem si prožila, mě posílilo," říká herečka Sharon Stone (50) v otevřené zpovědi. Svobodná matka dvou adoptovaných synů, Lairda (6) a Quinna (5), se v rozhovoru pro magazín AARP rozpovídala o svých nelehkých životních situacích. Vůbec poprvé od události, která ji před deseti roky málem připravila o život.

Krvácení ji téměř zabilo

Začalo to nesnesitelnou oslepující bolestí hlavy. O dvaasedmdesát hodin později se Sharon rozhodla odjet na pohotovost do San Francisca. Následujících devět dní herečka herečka upadala do kómatu a znovu se probouzela. Až desátý den lékaři odhalili, že její vertebrální tepna, která vede přes krk do spodiny lebeční, je roztržená.

"Do té doby jsem bez přestání krvácela do míchy, do mozku a obličejové dutiny," vzpomíná na děsivé dny z podzimu roku 2001. "Můj překrvený zvětšující se mozek se zevnitř tlačil do mého obličeje. Za těch pár dnů jsem ztratila osmnáct procent své tělesné hmotnosti."

Sharon Stone s exmanželem Phile Bronsteinem
Autor: AFP

Herečka nakonec podstoupila náročnou sedmihodinovou operaci, při které jí lékaři za pomoci 22 platinových destiček roztrženou tepnu "opravili" a zastavili tak krvácení. "Zachránili mi život," říká.

První měsíce po návratu domů však nebyly lehké. "Půlka obličeje mi úplně ochrnula. Z nemocnice jsem se vrátila s krátko i dlouhodobými výpadky paměti. Má levá noha byla jakoby otupělá. Neslyšela jsem na pravé ucho," svěřila se herečka.


"Jedna strana obličeje mi úplně odešla. Z nemocnice jsem se vrátila s krátkodobými a dlouhodobými ztrátami paměti. Má levá noha byla otupělá. Neslyšela jsem na pravé ucho. Myslela jsem, že už nikdy nebudu hezká," prohlásila herečka.

Zdroj: http://revue.idnes.cz/po-dvou-potratech-mi-pomohla-adopce-priznala-sharon-stone-p3e-/lidicky.aspx?c=A120123_151220_lidicky_zar


"Jedna strana obličeje mi úplně odešla. Z nemocnice jsem se vrátila s krátkodobými a dlouhodobými ztrátami paměti. Má levá noha byla otupělá. Neslyšela jsem na pravé ucho. Myslela jsem, že už nikdy nebudu hezká," prohlásila herečka.

Zdroj: http://revue.idnes.cz/po-dvou-potratech-mi-pomohla-adopce-priznala-sharon-stone-p3e-/lidicky.aspx?c=A120123_151220_lidicky_zar

Z postele Sharon nevstala celých dlouhých osm měsíců. "Myslela jsem, že už nikdy nebudu zase v pořádku. Ale věděla jsem, že se mi to může podařit, jen musím mít odvahu. Phil mě v té době jakoby vůbec neviděl. Nemluvil na mě, nedíval se na mě," vzpomíná na chování svého tehdejšího manžela Phila Bronsteina.

Potraty, rozvod a prohraný boj o "syna"

Být biologickou matkou jí bohužel osud nikdy nedopřál. Jen během posledních deseti let prodělala herečka dva potraty. "Když jsem naposledy přišla o dítě, trpěla jsem v bolestech 36 hodin. Ještě když jsme byli v nemocnici, zavolal nám právník ohledně adopce. Řekla jsem si: 'Je to dar z nebes. Tak to má být.'," řekla herečka a dodala: "Vždycky jsem věděla, že bych si ráda adoptovala dítě. Už jako mladá jsem si zjišťovala, jak to probíhá.".

Po operaci si myslela, že už nikdy nebude krásná
Autor: profimedia.cz
Možná i proto jí nevyšlo ani druhé manželství. S novinářem Philem Brinsteinem si v roce 2004 prošla těžkým rozvodem. O čtyři roky později jí nakonec ještě připravil o "syna" Roana, kterého měli od roku 2000 v opatrovnictví. "Přišla jsem o své dítě, přišla jsem o své zdraví, přišla jsem o všechno. Byla jsem zlomená," vzpomíná.

Zoufalá Sharon to ale nevzdala. Adoptovala si ještě dva kluky Lairda (6) a Quinna (5). Ztráta nejstaršího syna jí však přesto stále mrzí. I když za ní Roan vždy na jeden víkend v měsíci do Los Angeles přijíždí. "Musíte se ale dostat přes ty emoce a být dobrou matkou. Mou prioritou je podporovat ho a milovat ho," říká herečka.

Milovanému Roanovi k 11. narozeninám dala nářadí po svém zemřelém otci a pořídila mu pracovní stůl do své garáže. "Při své nedávné návštěvě vyrobil pro Quinna dřevěnou garáž na jeho tříkolku," prozradila Sharon.

Autor: lena, INT