Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Anna Linhartová: Potřebuji zjistit, co mi vlastně jde

Anna Linhartová ve filmu Pohádkář
6. listopadu 2014 | 10:00

Herečka Anna Linhartová (20) bývala něžnou zrzkou, v novém filmu Pohádkář hýří její hlava všemi barvami a když jsem se s ní sešla, byla z ní krásná blondýnka. A tak mě zajímalo, jestli jako u většiny žen, stál za změnou barvy nějaký životní zlom a také to, jestli už tahle mladá herečka našla sebe samu.

Do kin právě přichází váš nový film Pohádkář, jak byste ho popsala?

Waw! To je těžká otázka. Mě se na tom filmu líbí právě to, že není tak snadno zařaditelný. Ale asi bych řekla, že je to film o lásce a hledání a taky o něčem, co se může každý den stát. Je to hodně nevšedně pojaté.

Podle čeho si vybíráte filmy ve kterých hrajete?

Přiznám se, že jsem hrozně vybíravá a někdy možná až moc, ale musí mě to zaujmout a scénář mi musí jít jak se říká "Do pusy". Vlastně to musí být něco, co bych si sama přečetla, aniž by mi to někdo nabídl k přečtení.

Čím vás tedy role v Pohádkáři zaujala?

Popravdě mě ani tak ta role sama o sobě nezaujala (směje se Anna), mě se líbil celý příběh, scénář a také lidé, kterými je film naplněný.  Ta role je mi hodně blízká, je to normální holka, která má ráda svého tátu a nechce aby dělal blbosti. Dělá mu tak trochu vrbu a také je asi jediná, ke komu dokáže být upřímný. Jsem to vlastně tak trochu já, protože i mě se něco takového v životě dělo.

Anna Linhartová
Autor: Falcon
Ve filmu jste hodně výrazná díky barevným vlasům. Ty jste navíc nosila i v civilu....Jak jste se s nimi sžila?

Dobře. Do toho filmu jsem je vlastně přinesla já, protože jsem je v té době nosila v civilu fialové a růžové. Když jsem přišla na čtenou zkoušku, Vladimíru Michálkovi se to tak líbilo, že je má i moje role. A jak moje postava stárne, mění se jí i ty barvy.

Dnes je z vás ale blondýnka.

No jo, je. Fotila jsem s jedním magazínem v Paříži pro značku Chanel a to se mi zrovna z vlasů vymývala ta růžová barva, takže jsem je měla hodně světlé. Jim se to nějak zalíbilo a tak mě obarvili na blond úplně. Připadám si trochu divně, ale líbí se mi to.

Anna Linhartová byla pozvaná na přehlídku pro Chanel v Paříži.
Autor: Reuters
Díky tomu focení jste se také dostala na pařížskou přehlídku Chanel a to rovnou do druhé řady mezi celebrity....

To byl úžasný zážitek a byla to taková odměna za to focení. Nikdy by mě nenapadlo, že něco tak banálního, jako holky, co jdou v řadě za sebou, mě tak zasáhne. Byl to pro mě neskutečně silný zážitek.

Dokážete říci v čem?

To já vlastně nevím. Je to naprosto přesná a dokonalá práce a je to skoro až trapně pompézní, ale funguje to a je to úžasné.

Kdysi jste prohlásila, že nevíte jestli chcete být herečkou, mezitím jste ale točila mimo jiné i s hollywoodským hercem Clivem Owenem. Platí ta vaše nejistota pořád?

Pořád je to tak. Sice letos dokončím konzervatoř, ale nějak jsem se ještě nerozhodla co budu dělat, a tak plánuji, že příští rok to zjistím.

Jak to plánujete udělat?

Plánuji, že někam vyrazím a budu tam úplně sama.

Anna Linhartová se objevila v Paříži na módní přehlídce Karla Lagerfelda.
Autor: Reuters
Většina lidí v takovém případě odjíždí do Indie, budete stejná?

Já indický jídlo miluji a poslední rok ho hodně vařím (vyprskne Anna smíchy), ale tam bych se asi sama bála. Myslím, že se vypravím jen po Evropě. Potřebuji zjistit jaké to je být sama, mezi cizími lidmi, kteří mi nerozumí a žijí v úplně jiném světě. Možná někde budu chvíli dělat servírku nebo budu jen tak někde zavřená a nebo si zaplatím nějaké kurzy, to ještě nevím.

Potřebujete najít, co vás baví?

To ani ne, mě baví spousta věcí. Spíš chci zjistit co mi jde a v čem jsem dobrá. Nechci dělat jen něco, co mě baví, chci aby z toho taky něco bylo.

Plánujete, že cestovat budete sama, co na to ale váš přítel? Nedáváno jste se zmínila, že po dvou a půl letech plánujete svatbu.......

My jsme se právě rozešli, takže on o tom ještě ani neví.

Anna Linhartová ve filmu Pohádkář
Autor: Falcon
Jej...Tak to mě mrzí.

Asi tak (Zase trochu vyprskne smíchy a když mluví o rozchodu, vypadá vyrovnaně). Ono je to trochu složitější a když to tak vezmu, rozešli jsme se z docela zvláštních důvodů a po vzájemné dohodě.  A právě proto bych neřekla, že je to nějaké konečné. Možná, že se za nějakou dobu, až přijde ten správný čas, dáme zase dohromady. Asi i v tom je to mé hledání sebe sama.

Video se připravuje ...