Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Skvrny, suchá a červená kůže. Více než polovina mužů trpí kožními problémy!

15. června 2017 | 09:53
Prezentace klienta |

Muži v současnosti vedou čím dál tím více zaneprázdněný život a denně čelí stále větším výzvám – více cestují, mají náročnější práci i sociální život. Proto není divu, že se potýkají s kožními problémy více než kdy dřív. To také potvrzují exkluzivní data z nového průzkumu značky Braun.

Muži se nejčastěji bojí skvrn v obličeji

Výsledky unikátního průzkumu značky Braun ukázaly, že muže problémy spojené s pletí skutečně trápí. Největší obavu mají ze skvrn – bojí se jich dva z pěti mužů. Stejné množství mužů trápí suchá kůže (38 %) a jeden ze tří má starost o zarudlost pokožky (34 %). Podrážděnost kůže je nejčastěji podle dotazovaných provázena vysušeností (28 %) či svěděním (27 %). Muži se také snaží proti problematické pleti bojovat nejrůznějšími způsoby. Skoro polovina z nich preferuje hydrataci, třetina problémy řeší zvýšeným příjmem tekutin. Více než jeden z deseti mužů by se neholil, kdyby jeho pokožka byla podrážděná (13 %), dvě třetiny by holení kvůli citlivé pokožce odložilo (66 %).

Kde hledat příčiny?

Paradoxní je, jak často muži viní nesprávné faktory, které mohou za jejich kožní problémy. Skoro polovina mužů si myslí, že za stav jejich pokožky může nezdravá strava (47 %). Ještě více jich uvedlo počasí (49 %) a pohyb (55 %). Ve většině případů je ale jedním z klíčových důvodů problematické pleti časté holení. Málokdo ví, že právě správně zvoleným holicím strojkem mohu muži předejít častým kožním problémům. „Muži často přehlížejí významný vliv holicího strojku na jejich pokožku i celkový vzhled. Lidský obličej můžeme přirovnat k zemskému povrchu plnému křivek a záhybů. Udržet blízký kontakt s pokožkou během holení je tedy výzvou pro jakýkoliv strojek. V Braunu jsme navrhli přístroj, se kterým je poničení pokožky poslední věc, které byste se mohli obávat,“ říká Ben Wilson, průmyslový designér ze společnosti Braun.

Autor: Procter and Gamble

Jaké jsou hlavní zjištění nového exkluzivního průzkumu?

  • Více než 50 % všech mužů na světě má citlivou pokožku.
  • Více než jeden ze tří mužů jmenovala tři typy ohrožení jejich pokožky: skvrny, vysušení a zarudlost.
  • Skoro polovina všech mužů považuje za příčinu špatného stavu pokožky tučnou stravu (47 %), 55 % viní sport nebo počasí (49 %).
  • 46 % mužů sedí před obrazovkou více než šest hodin každý den a
  • 34 % mužů jsou vystaveni klimatizaci alespoň jednou denně.

Vyzkoušejte nový Braun Series 3

Nový Braun Series 3 Clean & Close provedený v černém, červeném nebo modrém odstínu je nejdostupnější strojek, který zároveň ručí za ten nejlepší komfort pro vaší pokožku. Dva sensory SensoFoilsTM konstantně zachycují vousy skrze ergonomicky tvarované fóliové otvory. Ty se postarají o hladké oholení a minimalizaci podráždění kůže. Díky technologii OptiFoilTM, která disponuje sofistikovaným vzorem menších a větších otvorů ve fólii, je navíc pokožka chráněna od rychle se pohybujících čepelí. K tomu se tři na sobě nezávisle pohybující se stříhací prvky, které tvoří hlavu 3-flex, se dokonale přizpůsobí každému obrysu vašeho obličeje pro nejlepší oholení.

* Všechny výroky jsou převzaty z exkluzivního průzkumu značky Braun.

Průzkum značky Braun 2016

Průzkum proběhl mezi 7 074 respondenty ve věku 18 až 34 let. Muži z Velké Británie, Francie, Ruska, Japonska, Itálie, Německa a Číny byly rozděleni do dvou skupin. Věková skupina 18 až 24 let čítala 2 845 mužů a druhá skupina v rozmezí 25 až 34 let 4 229 mužů. Výzkum byl zaměřen na mužský životní styl a prostředí, v němž žijí. Odvíjel se od demografických, profesních a výživových aspektů a zároveň zohlednil i volnočasové aktivity mužů. Jeho cílem bylo odhalit souvislost mezi životním stylem a nejčastějšími kožními agresory či kožními problémy dnešních mužů. Průzkum se uskutečnil v červnu roku 2016.