Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Černé sako je základ šatníku: Kde ho pořídíte už za necelou tisícovku?

22. února 2016 | 06:00

Když nevíte, co na sebe, může vás zachránit klasické černé sako, které by v žádném ženském šatníku nemělo chybět. Můžete ho nosit do kanceláře, do restaurace i do baru a kombinovat ho v podstatě se vším, co vás napadne. Zapátraly jsme, kde jednoduché sako pořídíte a za kolik.

Klasika, která nestárne

Černé sako je zkrátka klasika, která nikdy nezestárne. Podobně jako kožený křivák, pouzdrová sukně nebo třeba trenčkot také nikdy nevyjde z módy, a tak se při jeho pořizování rozhodně nemusíte bát zbytečně vyhozených peněz. Padnoucí sako navíc dnes pořídíte i za méně než tisíc korun. 

V dnešní době existuje mnoho různých střihů, největší dojem však uděláte s jeho nejzákladnější formou. Takže oversized kousky, ležérní blejzry s maxiklopami i zkrácená vypasovaná sáčka jsou super, ale klasika je klasika. Navíc ji můžete nosit na tolik způsobů, že vás snad nikdy neomrzí. 

Hodí se všude

Na večerní párty rozhodně vyzkoušejte zbrusu nový trend rafinovaných body. Průsvitné krajkové body působí vyzývavě, proto se kombinuje se základními prvky šatníku. Jedním z nich je rozhodně i klasické černé sako, díky kterému budete mít ten nejrafinovanější model večera. Stejně tak na večírku zazáříte, i když sako oblečete pouze na podprsenku, přepásáte ho páskem a přidáte kožené šortky nebo slim džíny. 

Minulostí rozhodně není ani klasická business kombinace pouzdrových šatů a padnoucího sáčka, kterou rozhodně ocení ženy, které často absolvují pracovní schůzky a důležité porady. Doma pak stačí vyměnit elegantní šaty za bílé nebo černé tričko a džíny a vyrazit užít si večer s přáteli do restaurace nebo se jen tak projít po městě. Důležité je, že sako si rozumí snad s každými botami. Věříme, že se stane nejen součástí vašeho šatníku, ale i parťákem, na kterého nedáte dopustit. 

Sledujte i další aktuální módní trendy, tipy a rady.