Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

7 módních triků, jak si v létě prodloužit krátké nohy!

  • Prodloužit si v létě nohy pomocí oblečení je jednoduché.
    29. července 2015 | 06:00

    Drobné nedostatky, jako jsou větší bříško, silnější stehna nebo malá ňadra, zvládnete hravě zamaskovat pomocí vhodného oblečení. Jak si ale v létě prodloužit nohy? Poradíme vám, jak ze sebe udělat gazelu v šortkách, sukních i šatech!

  • Široké nohavice

     

    Cheryl Cole
    Autor: profimedia.cz
    Skinny kalhoty jsou sice sexy, ale bez supervysokých podpatků v nich s krátkýma nohama budete vypadat jako trpaslík. Naprosto ideální jsou na léto vzdušné kalhoty s širokými nohavicemi, které jsou navíc díky návratu trendů 70. let stále oblíbenější. Aby byl efekt co nejvýraznější, zvolte jednobarevné kalhoty a obujte sandálky na klínu. Skvěle fungují i svislé pruhy, na ostatní vzory zapomeňte.
  • Vysoký pas

    Asos.com
    Autor: archiv firem
    Pro štíhlé ženy, které chtějí získat pár centimetrů navíc, jsou skvělou volbou také kalhoty s vysokým pasem. Díky nim docílíte iluze, že vaše nohy začínají mnohem výše, než je tomu ve skutečnosti. Tento trik však bude stoprocentně fungovat pouze tehdy, pokud si zastrčíte vršek do kalhot nebo si troufnete na zkrácený top. Tričko zkrátka nesmí zakrývat pas. Vaše nohy tak budou působit jako mnohem delší i v jednoduchých džínech nebo krátkých šortkách.
  • Jednobarevný outfit

     

    Miranda Kerr
    Autor: profimedia.cz
    Nošení jedné barvy od hlavy až k patě vytváří dojem nekonečné linky, tím pádem opticky protahuje celé tělo. Nejlepší volbou je samozřejmě černá, která tento trik ještě maximalizuje, ale centimetry navíc přidají i jiné temnější tóny. Skvěle vám poslouží například jednoduchý overal s dlouhými nohavicemi. Na barevný kontrast horní a dolní poloviny těla zapomeňte, opticky vám přidá kilogramy a nohy ještě zkrátí.
  • Správné maxišaty

     

    Paris Hilton
    Autor: profimedia.cz
    Myslíte si, že s krátkýma nohama a malou výškou vám nikdy nebudou slušet trendové maxišaty? Omyl. Stačí, když si obléknete správný střih, který bude pod prsy nápadně projmutý, takže vytvoří dojem vysokého pasu. Pokud máte doma splývavé šaty, které vaší postavě nelichotí, zkuste z nich udělat ty pravé pomocí tenkého pásku. Když navíc k šatům obujete boty na podpatku nebo na klínku, bude výsledný efekt opravdu skvělý!
  • Zázračná pouzdrovka

     

    Jennifer Lopez
    Autor: profimedia.cz
    Většina sukní bude vaše nohy spíše zkracovat, ale nesmrtelná pouzdrová sukně vám padne jako ulitá. Stačí, když vám bude začínat těsně pod žebry a končit nad koleny. Nezapomeňte – stejně jako u kalhot s vysokým pasem – vždy zastrčit vršek dovnitř do sukně nebo zkuste zkrácený top, který bude decentně odhalovat kousek bříška.
  • Hra s barvou

     

     

    Mango
    Autor: archiv firem
    Pokud nemáte pouzdrové sukně v oblibě a mnohem raději nosíte mini nebo hravé áčkové, využijte další skvělý trik. Podstatou je minimalizovat barevné rozdíly mezi sukní a nohama. Pro léto jsou proto ideální béžové, světle hnědé nebo tělové barvy. Zvolte zkrátka takový odstín sukně, aby byl co nejpodobnější barvě vaší pokožky. Díky optické hře barev a stínů budou vaše nohy hned o něco delší.
  • Tělové boty

     

    Asos.com
    Autor: archiv firem
    Tou nejsnazší cestou, jak si během vteřiny prodloužit nohy hned o několik centimetrů, jsou samozřejmě boty na podpatku. Tento známý trik však můžete ještě maximalizovat tím, že zvolíte lodičky v nude (tělových) barvách. Pokud raději stojíte nohama pevně na zemi, pořiďte si alespoň tělové balerínky nebo béžové plátěné kecky, které vám alespoň pár milimetrů určitě přidají.

Diskuse ke článku
.