Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Manuál správného nošení podprsenky: Nemáte špatnou velikost?

  • Nebojte se vyzkoušet klidně pět nebo deset kousků, než najdete nějaký, který vám sedne
    17. července 2015 | 06:00

    Myslela jste si, že špatnou velikost podprsenky poznáte pouze podle toho, že jen co doběhnete autobus, máte prsa venku? Kdepak. Znaků, že jste sáhla vedle, ačkoliv si toho nejste vědoma, je mnohem více. A co hůř, většinou jsou vidět na první pohled. 

  • Zapínání posunuté nahoru

    Podprsenka
    Autor: Shutterstock.com
    Zadní část podprsenky se zapínáním představuje až osmdesátiprocentní podporu vašich prsou. Ze zbývajících dvaceti procent drží vaše ňadra ramínka. Jestliže máte správnou velikost, pak by se zadní pruh neměl posouvat nahoru k lopatkám ani být příliš uvolněný. 
  • Ramínka se vám zařezávají

    Ramínka od podprsenky by vás neměla nikdy tlačit.
    Autor: Shutterstock.com
    Nevypadá to příliš hezky, pokud máte třeba tílko s tenkými ramínky nebo upnuté tričko, ale jestliže se vám podprsenka zařezává do ramen, rovnou ji vezměte a zahoďte. Špatně padnoucí ramínka jdou ruku v ruce s páskem na zádech, který je nejspíš příliš uvolněný, proto se snažíte oporu dohnat zde.
  • Až na poslední háček!

    prsa, žena, podprsenka
    Autor: Shutterstock
    Správná velikost podprsenky by vám měla dopřát ten komfort, že ji můžete mít zapnutou na poslední háček, a pořád pro vás bude dost pevnou oporou. Jestliže ale musíte používat maximální zapnutí, znamená to, že je spodní prádlo už příliš opotřebované a vytahané – nebo máte špatnou velikost.
  • Jen dva prstíky tam strčíme...

    U správné podprsenky byste si na zádech měla být schopna pod zapínání strčit dva prsty.
    Autor: Shutterstock.com
    Zahrajte si na jezinku a zkuste si pod zapínání podprsenky strčit dva prsty. Pokud se vám tam nevejdou, znamená to, že spodní prádlo je příliš těsné a je třeba ho povolit. Zkuste jej tedy zapnout na volnější háčky. Mohlo by vám to pomoci. V případě, že se vám bude zdát, že je podprsenka příliš volná, chtělo by to změnit velikost.
  • Ruce nahoru!

    špatná podprsenka
    Autor: Shutterstock.com
    Tak, a teď si trochu zacvičte. Zvedněte švihem ruce nahoru. V případě, kdy máte správně sedící spodní prádlo, vám bude pevně sedět na hrudníku. V opačném případě se kostice posunou o kousek výše, a vám tak "vyleze" spodek prsou. Pak upalujte do obchodu a kupte si takovou podprsenku, která vám nebude malá, případně nebude tak volná jako ta současná.
  • Buďte k sobě kritická

    Nebojte se přiznat, jakou velikost prsou máte.
    Autor: scom
    Mnoho žen má strach z toho, že by si měly přiznat, že jejich těla zdobí prsa o velikosti D. Proto si kupují podprsenky velikosti maximálně B nebo C – s o to větším (a nepadnoucím) obvodem. Chyba! Zkuste příště sáhnout po spodním prádle o velikost nebo i o několik velikostí větším a nebuďte zděšena z toho, jak velké košíčky vypadají. Uvidíte, jaké pohodlí najednou svým ňadrům dopřejete. A hlavně – čeho se děsit? Pokud máte větší, ale nikoli obří prsa, je dost možné, že budete mít velikost F, G nebo H a k tomu obvod 70. A vy místo toho nosíte 80B? 
  • Plácněte se přes kapsu

    Nebojte se za kvalitu trochu připlatit!
    Autor: Shutterstock.com
    Neříkám, že musíte polovinu výplaty nechat v obchodě se spodním prádlem, ale ani opačný extrém není správný. Levné podprsenky sice mohou být pěkné, ale na dennodenní nošení je příliš neužijete. Rychle se vytahají a ani proporčně nejsou vždy správně řešeny. V kabince tak můžete mít pocit, že vám perfektně sedí, ale po pár dnech se ramínka vytahají, zapínání povolí a vy se můžete snažit utahovat, co to jde, ale nic z toho. Samozřejmě ne vždy to takto platí, ale pokud máte ten pocit, že to s vaším spodním prádlem není to, co bývávalo, příště si připlaťte.
  • Tajemný společník

    O dobře padnoucí podprsence byste neměla celý den vůbec vědět.
    Autor: Shutterstock.com
    Jednoduché pravidlo, podle kterého poznáte, že máte správnou velikost podprsenky: pokud celý den podepírá vaše ňadra, pobíháte s ní ze schůzky na schůzku, zvedáte děti, protahujete se, sedíte, neměla byste ani na chvíli ucítit, že na sobě vlastně nějakou máte. Správná podprsenka by se měla stát součástí vás samotné a o sobě by vám měla dát vědět pouze ve chvíli, kdy si ji oblékáte nebo svlékáte.
  • Polštářky na zádech

    Tukové polštářky na zádech se můžou objevit i vinou špatné podprsenky.
    Autor: Shutterstock.com
    Někdo tomu říká křidélka, někdo polštářky. Každopádně jde o ten shluk tuku, který vám naběhne na zádech na lopatkách ve chvíli, kdy si zapnete podprsenku. Znamená to, že je vaše spodní prádlo příliš utáhnuté, a tak logicky zdůrazňuje některý z nedostatků, které by bylo lepší skrýt. Pokud zvolíte správnou velikost, zmizí vám tyto špíčky samy. Zrovna toto není nutné svádět na váhu – tyto polštářky mají i hubené ženy, jen jsou o něco menší.

Diskuse ke článku
.