Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Elegance a pohodlí v jednom: Pořiďte si svetrové šaty!

13. října 2014 | 06:00

Ležérní, pohodlné, praktické a zároveň elegantní? Ano, řeč je o svetrových šatech, které by na podzim neměly ve vašem šatníku chybět. Které střihy, barvy a vzory jsou letos ty nej?

Střihy

Letos na podzim jsou trendy jak úpletové šaty těsně na tělo, tak i dlouhé svetry volnějšího střihu, které hravě zakryjí nedostatky postavy. Vybírat můžete i z variant s krátkým i dlouhým rukávem, nebo rolákem.

I když vám může tento modní kousek připadat zdánlivě obyčejný, jedná se o opravdu rafinované oblečení, které může vypadat pokaždé jinak. Stačí jen umět ho správně kombinovat s pásky, kožešinovými vestami, sakem, nebo třeba koženou bundičkou. 

Reserved, 699 Kč.
Autor: archiv firem

Barvy a vzory

Při pořizování svetrových šatů velmi záleží na vašem osobním vkusu. Pokud dáváte přednost klasice, pořiďte si jednobarevný kousek v tlumených barvách, který se dá kombinovat s opravdu s čímkoli. Odvážnější tipy dají zase přednost barevnějším variacím a třeba i vzorům. Například s proužky nikdy nešlápnete vedle!

Hlavně v teple

Ke svetrovým šatům se nejvíce hodí neprůhledné černé silonky, nebo legíny a kozačky. Pak už jen stačí přidat kožený křivák, nebo trendy podzimní kabátek, kolem krku ovázat šálu v barevném tónu šatů a pohodlný podzimní outfit je na světě. 

Inspiraci naleznete v naší galerii!