Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Módní Oscaři: Polonahá Rihanna a módní ikony pohromadě!

9. června 2014 | 12:00

Slavnostní akce s oblibou přezdívaná jako "Módní Oscaři" už zná své vítěze. Které známé tváře určující módní trendy letos zvítězily? A kdo se postaral o největší poprask?

Největší poprask

Největší pozornost si získala zpěvačka Rihanna, která se zřejmě inspirovala pohádkou o Chytré horákyni a přišla "oblečená neoblečená". Nositelka titulu Módní ikona roku 2014 totiž oblékla průsvitné třpytivé šaty, které odhalovaly nejen zpěvaččina ňadra, ale i hýždě. Róba byla výjimečná nejen tím, že odhaluje téměř celé tělo, ale také tím, že byla poseta celkem 216 tisíci krystaly Swarovski.

Největší přínos módě

Největší potlesk sklidil americký módní návrhář Tom Ford, který převzal cenu za celoživotní přínos módě. K této příležitosti oblékl luxusní černý smoking, který si sám navrhl.

Oblečená neoblečená Rihanna
Autor: ČTK

Vítězové jednotlivých kategorii

V kategorii Návrhář dámských kolekcí byl nominovaný uznávaný Alexander Wang i světoznámý Marc Jacobs, cenu si však odnesl francouzský návrhář Joseph Altuzarra. Následovala kategorie Návrhář pánských kolekcí, kde byli nominováni Thom Browne, návrhářské duo Marcus Wainwright & David Neville a vítězná dvojice Dao-Yi & Maxwell Osborne.

Další z vyhlašovaných kategorii nesla název Návrhář doplňků. Mezi tři nominované se dostali Alexander Wang, dvojice Jack McCollough & Lazaro Hernandez a oblíbené herečky a návrhářky Ashley Olsen & Mary-Kate Olsen, které si nakonec odnesly vítěznou sošku.

Vítěze spolu s polonahou zpěvačkou Rihannou si prohlédněte v naší fotogalerii.