Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký test řasenek: Která opravdu dokáže efekt umělých řas?

  • Video se připravuje ...
    10. září 2015 | 06:00

    Řasenka je věčný problém. Co vyhovuje jedné ženě, nemusí vyhovovat druhé. Všechny ale toužíme po dokonale dlouhých, hustých a natočených řasách, které vydrží celý den a dobře se odličují. Jaké z těch, které jsme vyzkoušely, tento efekt umělých řas dokážou?

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Moje Řasenka Best, 69 Kč

    Moje Řasenka Best, 69 Kč, koupíte na www.kosmetikamoje.cz
    Autor: archiv firem
    Nejprve jsem byla nadšená. Řasenka krásně natáčela řasy, nelepila se a působila opravdu přirozeně. I po celém dni jsem měla oči jak mrkací panenka, nikde jsem neměla černé žmolky. Super, skvělá cena, skvělý výkon! Jenže když jsem pak řasenku zkoušela znovu po pár dnech, najednou jsem měla pocit, jako by byla vyschlá, přestože jsem ji měla pořádně zavřenou. Najednou už to nebylo tak jednoduché, řasy se lepily k sobě. Pokud bych měla dát na první dojem, byla super, s tím druhým je to horší.

     

    Yves Rocher, prodlužující řasenka s kartáčkem 360°, 269 Kč

    Yves Rocher, prodlužující řasenka s kartáčkem 360, 269 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Mám ráda tyto malé gumové kartáčky, protože se mi s nimi nejlépe pracuje, nebojím se, že bych si vypíchla oko nebo si ušpinila horní víčko. Otázkou je, jak moc kvalitní pak řasenka je, jestli vydrží, nebo ne. V tomto případě si troufám tvrdit, že kvalitní určitě je. Hezky se s ní pracuje, řasy jsou opticky prodloužené, a přesto vypadají stále přirozeně. Ani po celém dni se nedrolí a drží.

     

    Astor Big and Beautiful Butterfly, 149 Kč

    Astor Big and Beautiful Butterfly, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    No, mít řasy jako motýlí křídla? Nejsem si jistá, jestli to chci... Při pohledu na štěteček řasenky moje nedůvěra poskočí o level výše. Nevěřím příliš velkým štětečkům, špatně se mi s nimi pracuje a mám pocit, že si s nimi nenatočím tak dobře jako s těmi užšími. Byla jsem ale mile překvapena! Mé oči sice nevypadají jako motýlí křídla (bohužel, nebo bohudík?), ale řasy jsou hezky natočené, vzdušné, řasenka se nelepí a efekt je skutečně vidět. Nejvíc mě mile překvapilo, jak dobře se s objemnějším štětcem pracovalo.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Rimmel Scandaleyes XX-treme, 189 Kč

    Rimmel Scandaleyes XX-treme, 189 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nevím, proč tomu tak je, ale už když se mi do ruky dostane taková ta tlustá tuba řasenky, bojím se, že nebude dobrá. Tahle od Rimmelu je mnohem lepší než ostatní v podobných baleních a možná je to také tím, že má silikonový kartáček. Ovšem opět je tu nedokonalost. Hrdlo řasenky není dost těsné, takže na kartáčku zůstává moc barvy a ta pak ulpívá všude, ne jen na řasách. To je jen jedna výtka, jinak úplně v pořádku.

     

    Miss Sporty Studio Lash Miaoww Look, 70 Kč

    Miss Sporty Studio Lash Miawow Look, 70 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Také tahle řasenka měla silikonový kartáček, který byl úplně stejný jako u té předchozí. Byl tu ovšem jeden znatelný detail, totiž to, že otvor, ze kterého kartáček vychází, byl těsnější, takže na kartáčku nezůstávala přebytečná barva. Kartáček je super, řasy prodlužuje a neslepuje, takže vypadají velice přirozeně. Pokud máte tendenci třít si oči tak často jako já, pak se řasenka odrolí a během dne ji musíte doplnit – ovšem jinak by se to pravděpodobně nestalo. Nezanechává černé kruhy pod očima, což je super. Celkově jsem byla velice spokojená.

     

    Max Factor Marsterpiece Rich Black, 379 Kč

    Max Factor Masterpiece Rich Black, 379 Kč, koupíte v síti parfumerií Fann
    Autor: archiv firem
    I tato řasenka má silikonový kartáček a vzhledem ke značce a ceně jsem do ní vkládala velké naděje. Zázrak se ale nekonal. Řasenka je velmi dobrá, řasy rozčeše, ale spíš je zvýrazní a dodá jim přirozený look, než že by udělala skutečně efekt umělých řas. Každopádně vydrží celý den, dobře se odličuje a skvěle se s ní pracuje. Určitě ji ráda spotřebuji.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

     

    Zuii, bio řasenka MAXI, prodlužující, 545 Kč

    Zuii, bio řasenka MAXI prodlužující, 545 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Poslední dobou zoufale hledám přírodní řasenku, která by dokázala na mých hustých, ale poměrně krátkých řasách vytvořit ten "wow" efekt mrkací panenky. Všechny 3 řasenky jsem si proto vybrala přírodní. Zuii slibuje, že bude "maxi prodlužující", a řasy opravdu krásně rozčeše a lehce prodlouží, aniž by je obalila přebytečnou barvou. Efekt umělých řas se ale nedostavil. Řasy jsou přirozeně zvýrazněné, řasenka se nerozmazává, nedrolí a vzhledem ke složení je dokonale bezpečná pro vaše oči. Navíc klidně můžete nanést více vrstev a Zuii vám řasy neslepí.

     

    Dizao, řasenka černá, 449 Kč

    Dizao, řasenka černá, 449 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    První, co vás na přírodní řasence Dizao zaujme, je luxusní balení. Řasenka je ve stříbrném, kovovém obalu a má klasický kartáček, který preferuji. Efekt na řasách je pak velmi podobný jako u Zuii. Řasenka řasy krásně oddělí, natočí a prodlouží, avšak neobalí je zbytečným nánosem. Konečný efekt je ale opět spíš přirozený. Každopádně výdrž má také skvělou, stejně jako složení, které je 100% přírodní, a odličuje se bez zbytečného tření oka.

     

    Lavera Trend Sensitiv, řasenka prodlužující, 259 Kč

    Lavera Trend Sensitiv, prodlužující, 259 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Poslední z trojice přírodních řasenek slibuje prodloužit a neslepit řasy. Pravdou je, že řasy prodlouží až do nebes a krásně je oddělí. Kartáček je příjemný, řasenka se neobtiskuje všude kolem a řasy nalíčí precizně od samotných kořínků, aniž by se obtiskla na linii nad nimi. Kvůli tomu, že odděluje, ovšem ani ona neudělá efekt umělých řas. Pro někoho, kdo chce řasenku s přírodním složením, která řasy dokonale prodlouží, je ideální.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Yves Rocher, pečující řasenka pro objem, 299 Kč

    Yves Rocher, pečující řasenka pro objem řas, 299 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Už jsem vystřídala hodně řasenek a zažila hodně zklamání jak u "levých", tak i u těch dražších. Řasenka Yves Rocher však rozhodně patří mezi výrobky, které mě opravdu potěšily. Praktické malé balení se vejde i do toho nejmenšího psaníčka, takže můžete mít řasenku stále u sebe. Každé řasy jsou jiné a i se jinak chovají, ale moje se po aplikaci o kousek prodloužily a nápadně zhoustly. A co je nejlepší? Řasy vůbec neslepuje a během dne se nedrolí ani nerozmazává!

     

    Catrice Better Than False Lashes, 127 Kč

    Catrice Better Than False Lashes, 127 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Pokud chcete vypadat jako mrkací panenka, vyzkoušejte řasenku značky Catrice. Po nanesení se mi řasy opravdu hodně prodloužily, vytvořily vějířky, a navíc i zhoustly. Dojem umělých řas však nevydrží dlouho. Na druhou stranu není nic jednoduššího než si nanést další vrstvu. Ani po celém dni se nerozmazala a nedrolila se.

     

    Astor Big and Beautiful Boom, 149 Kč

    Astor Big and Beautiful Boom, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Řasenka od Astor působí na první pohled luxusně. Kvůli širokému kartáčku se ale trošku hůře nanáší na spodní řasy. Když si dáte záležet, řasy se krásně prodlouží a zhustí. Možná to vypadá zvláštně, ale všechny tři řasenky jsou zkrátka bezvadné! Můžu doporučit všechny!

  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

     

    Dermacol Devilash Mascara, 199 Kč

    Dermacol Devillash Mascara, 249 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Řasenka přidá na objemu opravdu výrazně, a to moje relativně řídké, ale dlouhé řasy potřebují. Jenom je špatně rozčesává a trochu je slepí. Proto bylo dobré, že jsem mohla sáhnout do své kosmetické taštičky pro svou nejoblíbenější řasenku Max Factor False Lash Effect. Ta moje řasy rozčeše vždy dokonale, i když takový objem jako Dermacol vytvořit nezvládne. Budu používat obě současně!

     

  • Redaktorka Irena testovala:

    Astor Seduction Code, 129 Kč

    Astor Seduction Code, 129 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tvarovaný kartáček určitě ocení ženy s krátkými řasami – dokáže se poctivě dostat až k těm nejkratším v koutku oka. Oceňuji, že černá barva je opravdu hodně výrazná. Náplň řasenky se ale v nejužší části kartáčku shromažďuje, je potřeba ji před nanášením trochu setřít o tubičku, aby se řasy nelepily a aby se barva nedostala na oční víčka.

     

    Oriflame The ONE Eyes Wide Open, 239 Kč

    Oriflame The One Eyes Wide Open, 239 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Specificky tvarovaný kartáček je skvělý nápad pro ženy s krátkými a řídkými řasami. Stejně jako u většiny kartáčků s užšími částmi, je i u tohoto v určité části barvy nadbytek. A tak je potřeba použít starý dobrý grif – nadbytek barvy před nanášením otřít o okraj tubičky. I tak se ale řasy trochu lepí k sobě.

  • Redaktorka hobby Lenka testovala:

     

    Alcina Amazing Lash Mascara, 375 Kč

    Alcina Amazing Lash Mascara, 375 Kč, koupíte na www.alcina.cz
    Autor: archiv firem
    Z této řasenky jsem byla nadšená, protože skutečně splnila to, co výrobce slibuje. I když jsem zpočátku měla obavy z gumového kartáčku, jsem totiž zvyklá na klasický, nakonec jsem zjistila, že mi tenhle typ vyhovuje. Nemusela jsem ho namáčet víckrát, už po prvním nanesení jsem měla řasy výraznější a viditelně delší. Navíc se i pěkně nadzdvihly a nebyly slepené. Ani po celém dni se nedrolila.

     

    Avon SuperExtend Winged Out, 119 Kč

    Avon SuperExtend Winged Out, 119 Kč, koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    A podobně dobrou zkušenost jsem udělala i s druhou řasenkou, která má také gumový kartáček. Skvěle se s ním líčily i spodní řasy. Řasenka se dobře nanášela a řasy jemně zvýraznila a prodloužila. Pokud to nepřeženete s množstvím, neslepí je, nedělá žmolky ani se neobtiskuje. I přes poměrně slušnou výdrž se dobře odličuje.

  • Editorka Radka testovala:

     

    Oriflame The ONE, s efektem umělých řas, 139 Kč

    Oriflame The One – s efektem umělých řas, 139 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Řasenka s malým spirálovitým štětečkem bude nejspíše vyhovovat těm, kdo nechtějí, aby jejich řasy na první pohled na okolí volaly: "Jsme nalíčené, a díky tomu prodloužené!" Protože tahle řasenka podle mé zkušenosti navzdory názvu objem ani délku řas nijak nezvětšuje. Překvapilo mě proto, že ji výrobce prezentuje jako hodně prodlužující řasenku s efektem umělých řas. Na druhou stranu – řasy se při jejím používání neslepily, nebyly na nich žmolky řasenky, což kvituji s povděkem.

     

    Astor Big and Beautiful Muse, 149 Kč

    Astor Big and Beautiful Muse, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Můj první dojem? Řasenka pro šestnáctileté holky, kterým nevadí, že jsou jejich řasy tu a tam slepené, protože chtějí, aby bylo vidět, jak hodně jsou nalíčené. Bohužel, nejsem na podobný typ řasenek dost šikovná a trpělivá, takže jsem si při pokusu o nalíčení vyrobila pomocí futuristicky vyhlížejícího štětečku žmolky na řasách a look mrkací panenky, ačkoli jsem o to nestála. Další pokus byl lepší, chce to prostě jemnou práci, pak považuji výsledek za slušný.

     

    Dermacol Nutri Lash, 199 Kč

    Dermacol Nutri Lash, 199 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Hodnotím kladně, zvláště pokud se při delším používání projeví vyživující efekt, který výrobce rovněž slibuje. Zvětšovací efekt považuji za přiměřený, kartáček je šikovný na použití. Taková slušná střední třída.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.