Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trápí vás jemné a zplihlé vlasy? Víme, co potřebují!

S jemnými vlasy se dají dělat zázraky!
6. září 2014 | 06:00

Máte pocit, že si o krásných vlasech můžete nechat jen zdát? Nevzdávejte to a vyzkoušejte naše tipy, které opravdu zabírají. Východisko je v každé situaci.

Fénujte se v předklonu

Co na objem opravdu funguje, je fénování vlasů v předklonu. Ve spojení s pěnou pro větší objem spolehlivě vykouzlíte nadýchaný účes. V průběhu fénování si nezapomínejte vlasy pročesávat rukou, aby se u kořínků nadzvedly rovnoměrně.

Zahoďte plastové hřebeny

Zahoďte všechny plastové hřebeny! Elektrizují a tenkým vlasům škodí. Mnohem prospěšnější jsou dřevěné hřebeny nebo kartáče s přírodními štětinami.

Raději se vzdejte ofiny

Pokud máte jemné a tenké vlasy, zkušená kadeřnice vám nedoporučí stříhat ofinu. Jsou i výjimky, ale většině tento zásah neprospěje. Když už tak máte málo vlasů, je škoda si velkou část z nich ještě nechat ostříhat.

Zapletený cop
Autor: Profimedia.cz

Naučte se zajímavé účesy

Stává se vám, že už po poledni vypadají vlasy zplihle, umaštěně a bez života? Naučte se nejrůznější účesy. I jednoduché copy a drdoly můžou vypadat skvěle.

První pomoc – suchý šampon. S těmi dnešními nehrozí „šediny“

Jako první pomoc může posloužit i suchý šampón. Doby, kdy vyvolával husí kůži jen, co jste si k němu přičichla, už jsou pryč. Dnes už příjemně voní a spolehlivě odstraní mastnotu, aniž by vaše vlasy změnily na šedobílou hrůzu.

Nečistoty musí pryč co nejdřív

Že časté mytí vlasům škodí, je mýtus. Dnes seženete opravdu šetrné produkty, za které vám vaše vlasy jedině poděkují. A proč je to tak důležité? Jakmile jsou totiž tenké vlasy zatížené nečistotami, okamžitě ztrácí objem a plihnou.

Kondicionér nedávejte ke kořínkům

Kondicionér by měl ošetřit vlasy po vyčištění šampónem. Většina z nich má ale v sobě buď silikony, oleje nebo jiné látky, které jsou nepřítelem objemu. Abyste zabila dvě mouchy jednou ranou – vyživila, vyhladila vlasy a neztratila objem – nenanášejte kondicionér na kořínky a pokožku hlavy. Vmasírujte ho pouze do délek a sama uvidíte, o kolik nadýchanější budou prameny po usušení.

Žehlení vlasů v létě
Autor: Shutterstock

Do postele jen se suchou hlavou!

Spát s mokrými vlasy se nevyplatí, ať už je máte jakkoli kvalitní. Pro vás s tenkými vlásky to ale platí dvojnásob! Pokud se na nich budete celou noc převalovat, můžete na objem rovnou zapomenout. A ráno budete muset podnikat psí kusy, abyste mohla vůbec z domu.

Styling ano, ale s mírou

Všechny stylingové produkty vám slibují zázraky – objem, který vydrží dlouhé hodiny, kudrny, že všichni zblednou závistí. Celá věc má ale háček – čím víc si toho na hlavu dáte, tím víc vlasy zatěžujete. Všeho s mírou – bez laků nebo pěn se neobejdete, ale chce to opravdu cit.

Vybírejte, co vašim vlasům sedne

Další podmínkou pro to, aby styling odvedl, co má, je váš správný výběr. Musí sednout vašim vlasům. Z rovných a nepoddajných pramenů při použití sebelepšího přípravku na kudrnaté vlasy nic nevytvoříte.

Autor: zum