Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na vlastní kůži: Čím nejlépe nanášet make-up!

25. března 2014 | 12:00

Většina žen, které jsem poznala si make-up nanáší jednoduše prsty. Většina z nich s tím přestala poté, co jednou vyzkoušela štětec na make-up. Teď ale cloumá světem další vychytávka v podobě Beauty Blenderu. Je to ale opravdu takový zázrak?

Když se řekne houbička na make-up za bezmála 500 korun, mnoha z nás se protočí panenky. Přiznávám, já byla také skeptická. Vzhledem k tomu, že báječné štětce na make-up pořídíte klidně do tří set korun, proč investovat do drahé houbičky?

Nedalo nám to ale, a rozhodly jsme se vyzkoušet, co je na Beauty Blenderu tak báječného. Jak z našeho testu vyšel? a do čeho se vám rozhodně vyplatí zainvestovat?

Štětec Flat top kabuki

Jako zástupce ze světa štětců jsme zvolili flat top kabuki, které naleznete například u značek Sigma, Hakuro nebo Everyday Minerals.

Everyday Minerals Plochý štětec Flat Top, 399 Kč, www.purescincare.cz
Autor: archiv firem
Práce s tímto typem štětce je totiž suverénně nejsnadnější. Skvěle se s ním aplikují tekuté i minerální make-upy, nedělá šmouhy, zapracuje produkt do vrásek i pórů a vytváří hladký, přirozený efekt. Navíc s ním produktu spotřebujete poměrně malé množství, takže ušetříte i za make-up.

Nevýhodou je, že se s ním hůř dostává do malých oblastí, jako jsou partie pod očima, nebo kolem nosu. Také musíte štětce pravidelně (ideálně jednou týdně) a opatrně prát, aby se v nich nemnožily bakterie, ale současně abyste zachovala jejich tvar a kvalitu. Jsou tedy náročnější na údržbu.

Klasické houbičky na make-up

Klasické houbičky na make-up
Autor: shutterstock.com
Výhodou klasických houbiček je jednoznačně jejich velmi nízká pořizovací cena a poměrně malé plochy, díky kterým se dostanete i do těch nejmenších zákoutí vaší tváře. Zde ale výhody prakticky končí.

Klasické houbičky sají doslova jako houba. Spotřeba make-upu je s nimi tedy až neuvěřitelná. Bez nadsázky by se dalo říci, že co ušetříte na jejich pořízení, vzápětí utratíte na spotřebě make-upu.

Také efekt hladké, bezchybné pleti a neviditelného líčení je s nimi poměrně těžko dosažitelný a musíte věnovat aplikaci make-upu opravdu hodně času, abyste dokonale rozetřela všechny šmouhy a uhladila jeho celkový vzhled.

Beauty Blender

Hi-tech houbička na make-up ve tvaru kapky neobsahuje latex a je hypoalergenní, takže se nemusíte bát žádných reakcí. Vypadá poměrně male, ale díky metodě nanášení "na mokro" se po namočení do vody zvětší asi o polovinu, takže se líčení znatelně urychluje.

Original Beauty Blender, 489 Kč, www.beauty-bar.cz
Autor: archiv firem
Výhody? Práce s Beauty Blenderm je neskutečně snadná a rychlá. Díky tvaru kapky snadno nalíčíte velké plochy, ale velmi dobře se dostanete i do záhybů, pokud použijete špičku Beauty Blenderu.

Nabírá nepatrně víc produktu než štětec, ale podstatně méně, než klasické houbičky. Největší výhodou je však hladký, neviditelný "finiš", který vám na pleti zanechá a který je dokonale srovnatelný s použitím štětce.

Nevýhodou je jednoznačně jeho pořizovací cena, která je ale do jisté míry vyvážena tím, že se o něj prakticky nemusíte starat. Stačí ho po každém použití lehce vyprat šamponem bez silikonů.

Verdikt

Přestože jsem oddanou fanynkou štětců, Beauty Blender si v mé koupelně snadno vydobyl své místo. Používám ho totiž každé ráno, kdy nestíhám.

Beauty blender
Autor: shutterstock.com
Pokud toužíte přestat s nanášením make-upu prsty, je na vás, jakého pomocníka si k tomu vyberete. Štětec má výhodu v nanášení minerálních make-upů, Beauty Blender se zase lépe dostane to jemných linek. Efekt v líčení je ale stejně perfektní. Takže vám s klidným srdcem můžu doporučit obě varianty.

Jediné, do čeho se tedy investovat nevyplatí, jsou klasické houbičky. V tomto případě totiž doslova platí otřepané: "Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci."

Autor: brig