Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Redakční testování řasenek do 300 korun: Může být za málo peněz hodně muziky?

  • 21. března 2014 | 14:00

    Když se zeptáte žen, jestli jsou ochotny vyjít ven z bytu nenalíčené, mnoho vám odpoví, že ano, pokud si mohou namalovat alespoň řasy. Řasenka je totiž snad nejoblíbenějším produktem z našich kosmetických taštiček. Proto jsme se rozhodly otestovat ty, které na našem trhu seženete pod 300 korun. Jak u nás obstály?

  • Vedoucí redaktorka Markéta testovala:

    MUA Extreme Curl, 88 Kč, www.maceupacademy.cz
    Autor: archiv firem
    MUA Extreme Curl, 88 Kč

    Ideální produkt pro ženy, které nemají rády, když mají slepené řasy. S tímto kartáčkem z umělé hmoty, který řasy dokonale rozčeše, jako malý hřeben se to nikdy nestane. Elegantní zahnutý tvar vypadá efektně, ale já jsme měla pocit, že stejnou službu by výrobek udělal, i kdyby byl rovný.

    NYC BIG BOLD MASCARA, 129 Kč, koupíte v drogeriích Rossmann
    Autor: archiv firem
    NYC Big Bold, 129 Kč

    Na rozdíl od dalšího modelu stejné značky má tato řasenka klasické štětinky, které nemám v oblibě kvůli slepování řas. V tomto případě mi ale klasický kartáček nevadil a řasy rozčesal dobře. Barva se ale rozmazává podobně jako u druhé řasenky od značky NYC.

    NYC BIG BOLD VOLUME BY THE LASH MASCARA, 129 Kč, seženete v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv
    NYC Big Bold Volume by the Lash, 129 Kč

    Řasenka se dobře nanáší a řasy krásně rozčeše. Problém ale je, že z ní velmi brzy začnou odpadávat kousky barvy a oči vypadají rozmazaně.

  • Redaktorka Andrea testovala:

    Loreal Paris Řasenka pro mega objem Miss Manga, 199 Kč, www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Loreal Paris Miss Manga, 199 Kč

    Přiznám se, že tahle řasenka mě zaujala především kvůli originální a lehce "střelené" reklamě. S výsledkem jsem byla maximálně spokojená. Miss Manga ze mě sice nebyla, ale díky ohebnému kartáčku jsem si vytvořila opravdu objemné a dlouhé řasy. Velkým plusem je, že se nedrolí.

    Dermacol VOLUME MANIA MASCARA, 199 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Dermacol Volume mania, 199Kč

    Překvapilo mě, že stačí udělat jen pár tahů a vaše řasy velkolepě nabudou na objemu. Navíc opravdu rychle schne, takže nehrozí rozmazávání. A její lesklý růžový obal? Tak ten je naprosto boží!

    Rimmel Lash Accelerator Endless, 199 Kč, www.rimmel.cz
    Autor: archiv firem
    Rimmel Lash Accelerator endless, 199 Kč

    Raději dávám přednost obyčejným kartáčkům před silikonovými, ale tenhle mě příjemně překvapil. Řasy se během nanášení neslepovaly. Navíc řasenka obsahuje speciální látku, která napomáhá růstu řas. Jediné, co mě příliš nezaujalo, je obal. Ale to je opravdu nepatrné mínus.

  • Redaktorka Michaela testovala:

    Gabriella Salvete řasenka Infinite Definition, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Gabriella Salvete Infinite definiton, 149 Kč

    Řasenka v elegantním obalu má spirálový kartáček, který řasy skvěle nalíčí od kořínků až po konečky. Bohužel řasenka řasy dost slepuje, takže je poté nutné je rozčesat hřebínkem.

    NYC BIG BOLD CURL MASCARA, 129 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    NYC Big bold curl, 129 Kč

    Zahnutý huňatý kartáček výborně obalí řasy barvou, bohužel se barva pak obtiskne na horní víčko. Stejně tak trvá trochu déle, než barva na řasách zaschne aby nebarvila při mrkání. Tyto nedostatky ale vyvažuje opravdu maximální objem a délka řas, které mascara vytváří.

    Miss Sporty STUDIO LASH Volumythic, 69,90 Kč, www.miss-sporty.cz
    Autor: archiv firem
    Miss Sporty Studio lash 3D Volumythic, 69,90 Kč

    Tahle řasenka je naprosto skvělá. Huňatý rovný kartáček mi naprosto vyhovuje, protože řasy dokonale obalí barvou ze všech stran. Řasy neslepuje, krásně je prodlouží a dodá objem

  • Redaktorka Brigita testovala:

    Oriflame Objemová řasenka The ONE, 149 Kč, www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Oriflame The ONE Volume blast, 149 Kč

    Tato horká novinka z dílny Oriflame má speciální malý silikonový kartáček s krátkými štětinami, který slibuje zvýraznit každou řasu. Faktem je, že slepení se od ní nedočkáte. Řasy dokonale pročeše a jemně natočí a dodá jim objem. Na druhou stranu ale řasy příliš neprodlouží. Pro majitelky přirozeně delších řas, které touží pouze po objemu je ale ideální.

    Avon řasenka Aero Volume, 119 Kč, k dostání u vaší Avon Lady
    Autor: archiv firem
    Avon AeroVolume mascara, 199 Kč

    Nenápadně modrá řasenka se chlubí naprosto klasickým kartáčkem. Byla jsem proto zvědavá, co s mými řasami dokáže a musím uznat, že jsem byla hodně překvapená! Řasenka je na řasách velmi lehká, s kartáčkem se dobře pracuje, neslepuje a opticky řasy prodlouží a nadzvedne. Nenechte se zmást obalem - tato řasenka si určitě zaslouží vaši pozornost.

    Rimmel Scandaleyes Retro Glam, 189 Kč, www.rimmel.cz
    Autor: archiv firem
    Rimmel Scandaleyes Retro glam, 189 Kč

    Osobně příliš nefandím tlustým objemným kartáčkům, protože se mi s nimi těžko pracuje a Rimmel pro mě nebyl výjimkou. Sice dělá opravdu pěkně zvýrazněné a natočené řasy, ale namalovat se, aniž bych měla řasenku otištěnou na horním víčku, pro mě bylo skoro nemožné. I když se to stejně jako příliš tlustému kartáčku, může přisuzovat mojí nešikovnosti.

  • Redaktorka Lenka testovala:

    Dermacol 1000 LASHES Volume Build Up Mascara, 199 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Dermacol 1000 lashes volume build, 199 Kč

    Naprostá novinka značky Dermacol ja ideální pro ženy, které nechtějí výrazné líčení, ale touží po přirozených řasách. Kartáček je dokonale pročeše, jemně natočí ale nevatváří extra délku ani objem. Efekt, který dělá je prostě "vaše řasy, jenomže lepší".

    Miss Sporty PUMP UP BOOSTER, 89,90 Kč, www.miss-sporty.cz
    Autor: archiv firem
    Miss Sporty Pump up booster, 89,90 Kč

    Masivní řasenka díky svému tvaru skvěle padne do ruky. Krásně zahustí a prodlouží řasy, a na rozdíl od spousty jiných je opravdu sytě „černá“. Ani ve více vrstvách navíc nedělá žmolky. Menší nevýhodou je skutečně velký a silný kartáček, takže při nanášení musíte dávat pozor, abyste si ho neobtiskly na kůži.

    NYC SHOW TIME VODĚODOLNÁ ŘASENKA, 79,90 Kč, koupíte v drogeriích Rossmann
    Autor: archiv firem
    NYC Volumizing Show Time, 79,90 Kč

    Tahle řasenka mě příliš neoslovila. Abych dosáhla požadovaného efektu, musela jsem nanést několik vrstev. Přesto nebyla příliš výrazná. Hustý štěteček, na kterém zůstává příliš barvy, mi nepěkně slepoval konce řas. Navíc mi už po hodině slzely oči.

  • Redaktorka Kristýna testovala:

    Maybelline Volum´ The Colossal Go Extreme!, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Maybelline Volum´ The Colossal Go Extreme!, 299 Kč

    O této řasence jsem slyšela legendy. Každý, kdo ji kdy používal, ji vychvaloval až do nebe. Možná i proto jsem k ní přistupovala s největším očekáváním. A opravdu nezklamala! Už po jedné vrstvě totiž objem řas znatelně znásobila. Díky tomu nemusím řasy zatěžovat zbytečnými vrstvami navíc a nehrozí, že mě přes den začnou bolet oči. Jedinou menší nevýhodou je větší kartáček, na který jsem si chvíli musela zvykat.

    Dermacol NUTRI LASH MASCARA, 199 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Dermacol NutriLash, 199 Kč

    Jestliže hledáte řasenku na prodloužení nebo zvětšení objemu řas, s Nutri lash nepochodíte. Řasenka se skutečně soustředí především na výživu a obarvení řas. Na druhou stranu jsou řasy krásně černé a oddělené a působí opravdu upraveným a krásným dojmem. Dermacol je moje oblíbená značka, takže věřím, že tato řasenka rozhodně vašim očím prospěje.

    Big & Beautiful BFLY Butterfly Look, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Big & Beautiful BFLY Butterfly Look, 199 Kč

    Řasenka mě od počátku odrazovala, kvůli jejímu zahnutému kartáčku. Upřímně jsem se docela obávala, že si s ním vypíchnu oko. Nakonec jsem s ní ale našla společnou řeč a s kartáčkem jsem se naučila bez větší újmy. Každopádně na objem řas funguje bezvadně, stačí dvě vrstvy a řasy se krásně zahustí a oko vypadá hned lépe. Navíc se jednoduše odličuje.

  • Redaktorka Gábi testovala:

    Gabriella Salvete Sinergia Care, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Gabriella Salvete Sinergia Care, 199 Kč

    Mám raději řasenky, které nemají nijak tvarovaný štěteček, protože mi přijde, že s nimi jde podle toho jak jsou konstruovány namalovat ideálně pouze jedno oko. Tahle řasenka má malinko širší špičku, ale není to nijak výrazné, a proto mi přišla manipulace s ní docela v pohodě. Klasický štěteček má hodně hustý, ale krátký chlup, takže to dá trochu námahu dotáhnout řasy do konce, ale výsledný efekt je celkem působivý. Vydrží celý den bez toho, aniž by se drolila nebo dělala černé kruhy, což považuji za velké plus.

    Rimmel Scandaleyes Lycra Flex, 142 Kč, www.rimmel.cz
    Autor: archiv firem
    Rimmel Scandaleyes Lycra Flex, 142 Kč

    Scandaleyes od Rimmelu je značně robustní řasenka, a to jak obal, tak kartáček. Je možné, že někdo preferuje tento typ, ale mě se trochu špatně drží. Kartáček není nijak pozohýbaný, má hustý chlup a řasy opravdu vypadají výborně, hustě a dlouze. Jen právě při manipulaci se stává, že se otiskne při malování kartáček na víčko. Malinko se během dne drolí a musíte si hlídat černé kruhy pod očima.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.