Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trápí vás kruhy pod očima? Zbavte se jich!

  • 28. února 2014 | 13:18

    Spoustu žen trápí tmavé kruhy pod očima a nemusejí zrovna ponocovat. Za tmavé kruhy pod očima mohou genetika, nedostatek spánku, nezdravé stravování, nedostatek vitamínu A či železa, ale také mohou být důsledkem například onemocnění krvetvorby. Jak se s takovou vadou na kráse poprat a jak je zamaskovat? Máme pro vás pár tipů.

  • Spěte správně


    Spánek
    Autor: Shutterstock.com
    Nedostatek spánku se na velice jemné kůži pod očima okamžitě podepíše, proto pokud nechcete vypadat jako oživlá zombie, dbejte na to, abyste spala 6,5-7 hodin denně. Nejlepší poloha spánku, abyste ráno vypadala svěží, je rovně na zádech s hlavou podloženou dostatečně vysokým a kvalitním polštářem. Podpoříte tak správnou cirkulaci krve a tekutin a zabráníte otokům pod očima.
  • Dostatečné odlíčení


    Pleť bude zdravá a krásná jedině ve chvíli, když bude správně odlíčená.
    Autor: shutterstock.com
    Jste unavená a jediné co si přejete je padnout do postele a spát a na nějaké to odlíčení nemyslíte? Vaše pokožka se vám za to pěkně pomstí. Je důležité se před spaním důkladně odlíčit a pro jemnou pokožku pod očima to platí dvojnásob. Odstraňte tedy všechen make-up, řasenku i oční stíny, ale pokožku při tom příliš nedřete. Odličujte se naopak jemnými tahy směrem od vnitřního koutku ke spánkům a vyměňujte vatový tampónek do té doby, dokud není zcela čistý.
  • Omezte sůl a alkohol


    Na dlouhé hranolky si letos můžete nechat zajít chuť
    Autor: profimedia.cz
    Máte tmavé kruhy pod očima, přestože spíte dostatečně? Na vině může být velké množství soli ve stravě a také alkohol. Obojí zadržuje v těle vodu, omezuje činnost lymfy a díky tomu dochází k otokům.
  • Zchlaďte oči


    Maska na oči
    Autor: Shutterstock.com
    Otoky i tmavé skvrny pomůže zmírnit studený obklad. Přiložte na oči vychlazenou salátovou okurku, gelovou oční masku nebo jen látkový kapesníček, který předtím nechte pár minut v mrazáku. Díky chladu začne správně proudit krev v kůži pod očima a odstraní se z ní tlak a přebytečná tekutina.
  • Dokonalé maskování


    Líčení očí
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud nepomáhají osvědčené triky je čas na maskovací manévry. K nim budete potřebovat oční krém, který naneste a nechte 10 minut vstřebat do pleti, pak naneste tekutý korektor, jehož barva by měla být o tón světlejší než je vaše pleť. Použít můžete také žlutý korektor, který je speciálně určen k redukování tmavých skvrn na pleti. Postačí vám kapička korektoru, kterou naneste k vnitřnímu koutku oka a jemným vklepáváním do pleti ji rozetřete směrem k vnějšímu koutku. Korektor naneste až k linii řas a rozetřete do ztracena. Pracujte s tenkými vrstvičkami, a pokud jedna nestačí, naneste na ni druhou, výsledek bude vypadat lépe než jedna hutná vrstva.  Samotným korektorem byste nedostatky nezamaskovala, spíše možná naopak by byly vidět mnohem více. Na korektor je zapotřebí nanést ještě make-up a díky tomu barevně sjednotit pleť.

Diskuse ke článku
.