Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Voděodolné líčení: Ani tropy vás nerozhodí!

19. června 2013 | 08:00

Jakmile rtuť na teploměru vyběhne nad obávanou třicítku, začíná pro mnoho z nás nerovný boj "líčení vs. příroda". Tropické přeháňky, letní bouřky, alergické reakce i všudypřítomný pot - to všechno dokáže s naším make-upem pěkně zamávat. Řešení ale existuje!

Ať se nám to líbí nebo ne, voděodolné produkty jsou v létě prostě nutnost. Jen díky nim se totiž vyhneme vizáži opilé pandy, kterou mívají na svědomí rozteklé oční stíny, linky nebo řasenka.

Investice do kvalitních výrobků se rozhodně vyplatí - ne vše s nápisem "voděodolný" totiž opravdu funguje. Zaručujeme, že až půjdete z koupaliště nebo od moře se stejně svůdným pohledem, s jakým jste k nim zamířila, těch pár stovek navíc litovat nebudete.

Tváří v tvář
Odličovač extra voděodolného make-upu, Nivea, 129,90 Kč.
Autor: archiv firmy

Na rozdíl od záplavy očních šminek, kterou dnes drogerie a parfumerie nabízí, si ve výběru produktů na tvář nejspíš voděodolného favorita nenajdete. Řešení je ale nasnadě: abyste předešla rozteklému vzhledu, s make-upem šetřete.

Ideální na léto je kombinace báze nebo BB krému s tekutým korektorem. Když pudr, tak jedině transparentní. I s tvářenkou a bronzerem buďte opatrná, v parných dnech dokáží na vaší tváři nadělat pěknou neplechu. Voděodolný opalovací krém ale v žádném případě nevynechte.

Kam s ním?

Zbavit se líčení, které přežije i hurikán, je pochopitelně výzva. Na oblast očí si každopádně pořiďte speciální odličovač voděodolného make-upu. Ty mívají olejovou složku, díky které půjde i uhlově černá barva dolů jako po másle. I bez dření, které je nepříjemné a očím nesvědčí.

Autor: Marie Barvínková