Houbová smaženice se slaninou a petrželkou
Suroviny (na 2 porce):
- 200 g čerstvých hub (lišky, žampiony)
- 80 g plátků prorostlé slaniny
- 2 plátky tmavého toustového chleba
- malý svazek petrželové natě
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Plátky slaniny pokrájíme na větší kousky, jarní cibulku nasekáme a vše orestujeme na mírném ohni. Pak přidáme pokrájené houby, krátce podusíme, vsypeme kostky toustového chleba, prohřejeme a nakonec směs ochutíme nasekanou petrželkou, solí a čerstvě mletým pepřem.
Doba přípravy: 20 minut
Smaženice z hub a jarní cibulky
Suroviny (na 2 porce):
- 300 g směsi čerstvých hub
- střední cibule
- menší svazek jarní cibulky
- lžíce sádla
- lžička drceného kmínu
- sůl
Postup:
V pánvi rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, necháme zesklovatět, pak vsypeme pokrájené houby, kmín a dusíme na mírném ohni doměkka. Hotovou směs osolíme a podáváme posypanou pokrájenou jarní cibulkou.
Doba přípravy: 15 minut
Houby se smetanou, vajíčkem a šunkou
Suroviny (na 2 porce):
- 100 g čerstvých hub
- šalotka
- 4 vejce
- trošku smetany ke šlehání
- 2 lžíce másla
- 50 g šunky od kosti
- 50 g čedaru
- sůl a drcený černý pepř
- bazalka na ozdobení
Postup:
Na másle zpěníme šalotku, přidáme pokrájené houby a krátce podusíme, pak vsypeme kostičky šunky, prohřejeme, zalijeme směsí rozšlehaných vajec, smetany, soli a pepře a umícháme tak, aby vejce zůstala v polotekutém stavu. Do smaženice přidáme nahrubo nastrouhaný čedar, lehce promícháme a ihned podáváme. Na talíři zdobíme porce snítkou bazalky.
Doba přípravy: 20 minut