Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Peníze jim štěstí nepřinesly: Vyhráli 3,3 miliardy, teď se rozvedli!

Když manželé Dave a Angela Dawesovi přebírali před dvěma lety pohádkovou výhru, vypadali šťastně. Nic však netrvá věčně.
27. listopadu 2013 | 07:23

Honosný zámek, exkluzivní byt, Rolls-Royce, exotické dovolené... Zní to jako zaručený "recept" na štěstí, ale opak je zřejmě pravdou. Své o tom ví i manželský pár z Velké Británie, kterému miliardy na kontě rozhodně štěstí nepřinesly.

"Dave se mi svěřil s tím, že s Angelou žijí odděleně a budou se rozvádět. Prý dokonce zmrazil všechny peníze, aby se k nim nemohla dostat. Nechce, aby je všechny utratila. Nelíbilo se mu, jak s nimi špatně 'hospodařila'," prozradila deníku Daily Mail Rose Ryan, která si vzala Davova bratra.

A i když ani jeden z páru informace o rozchodu nepotvrdil a většina příbuzenstva tvrdí, že o žádných neshodách neví, našel se i další, který tvrdí, že manželé spolu už opravdu nežijí.

Když se o pohádkové výhře dozvěděli, zářili štěstím. Po dvou letech je všechno jinak.
Autor: profimedia.cz
"Rozhodně se rozešli. Je to kvůli penězům. Nemohli se shodnout na tom, jak s nimi naložit. Peníze jsou kořenem všeho zla - moc peněz a málo způsobů, jak je utratit," potvrdil.

Před pohádkovou výhrou přitom žili Dave (49) a Angela (46) Dawesovi v pronajatém jednopokojovém bytě a byli spolu šťastní. Život se jim však změnil ze dne na den v říjnu roku 2011. Stačilo koupit si "výherní" loterijní tiket. Třetí v jejich životě.

Získali čtvrtou nejvyšší výhru v historii země. Vysoká částka je umístila na 703. příčku žebříčku nejbohatších lidí Velké Británie. Dostali se tak přesně před Davida Bowieho, který si toto pořadí držel až do té doby. Stali asi sedmkrát bohatší než Ozzy Osbourne a jeho manželka Sharon či více než 14krát bohatší než Gwyneth Paltrow.

Když se o pohádkové výhře dozvěděli, zářili štěstím. Po dvou letech je všechno jinak.
Autor: profimedia.cz
Pár se okamžitě přestěhoval do panského sídla v Surrey, pořídil si luxusní byt v Londýně, drahé auto, vysněná dovolená. Dva měsíce po neočekávané výhře se vzali. Šampaňské v ceně 8 000 korun za láhev tenkrát teklo proudem. Nic z toho jim ale štěstí nezaručilo.

Jde už o druhý pár v Británii, který se i přes obrovskou výhru v poslední době rozešel. Minulý týden totiž rozvod oznámili Adrian a Gillian Bayfordovi, kteří před patnácti měsíci vyhráli v přepočtu téměř 5 miliard korun.