Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svetry pro slepice jsou teď hitem. Podívejte se, jak jim sluší!

3. března 2015 | 14:30

S rolákem, límečkem, proužkované, i s vyplétanými obrázky... Chladné počasí nenechává klidné ani majitele zvířat. Na pejsky oblečené v bundách a mikinách jsme si už pomalu zvykli, slepice v ručně pletených svetrech ale určitě vyvolají na vaší tváři úsměv. Prohlédněte si galerii neobvyklých modelů.

Tohle "drůbeží" šílenství ve Velké Británii, kde si v posledních letech nepořizují slepice pouze farmáři, ale stávají se také oblíbeným domácím mazlíčkem hlavně ve velkých městech, pravděpodobně odstartovala Sue Christy, která své milované slepičky Sage a Onion navlékla do pestrých pletených svetříků...

Neudělala to ale jen tak z nějakého rozmaru. Podle zahraničních médií k tomu měla pádný důvod. Její svěřenkyně, které Sue zachránila z farmy, na níž byla držena ve velmi špatných životních podmínkách, totiž před zimou tak trochu vypelichaly. 

Když se pak fotky oblečených slepiček objevily v médiích a na sociálních sítích, vyvolaly doslova lavinu dalších obrázků. Všichni začali svou drůbež navlékat do svetrů.

Pokud i vy chcete, aby byly vaše nosnice trendy, nemusíte chodit do kurzů domácích prací. Ručně pletený model totiž pořídíte na webu v přepočtu okolo 350 korun.