Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Stop vychrtlosti: Plnoštíhlá Robyn na titulce Vogue

3. srpna 2011 | 16:26

Má plná ňadra, oblé boky. Ačkoli nesplňuje drastické požadavky návrhářů a fotografů ohledně postavy, stává se Australanka Robyn Lawley (22) velmi úspěšnou modelkou. Většina jejích kolegyň je vyhublá na kost, ale ona si se svými plnými křivkami hlavu nedělá. I s nimi se objevuje na titulních stranách prestižních módních časopisů, například Vogue.

Dvaapadesátiletá tradice obsazování na titulní stranu australského vydání módního časopisu Vogue jen velmi štíhlé modelky byla prolomena. V dalším čísle se tam objeví plnoštíhlá modelka Robyn Lawley, která už byla i na titulce italského Vogue a francouzského Elle.

"Ona je opravdu krásná. Nebrala jsem ji na focení proto, že bych chtala porušovat nějaká pravidla, ale prostě proto, že je to skvělá modelka. S týmem fotografů jsme si nejprve nebyli jistí, jak to bude probíhat, protože jsme zvyklí pracovat s velmi štíhlými modelkami, ale vše bylo perfektní," řekla editorka časopisu Kirstie Clements. Možná opravdu dochází ke změně v módním průmyslu, a sice že se nebudou preferovat modelky připomínající chodící kostry.

Autor: INT, mivr