Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Neuvěřitelné! Žena (70) vzdoruje stáří díky dešťové vodě a zelenině

5. března 2012 | 07:00

Ve své zahradě objevila "pramen" mládí. K pití zachycená voda z nebe, k jídlu jen syrová zelenina a naklíčená semena. Po boku svého o šestnáct let mladšího manžela vypadá Annette Larkins (70) jako jeho dcera. Podle svých slov jen díky veganské stravě.

"Když jsem začala jíst syrovou stravu, pozorovala jsem, že je mi podstatně lépe. Zažívala jsem úžasné pocity, které bych na vařené stravě nikdy nezažila. Mám tolik energie, že kdybych ji mohla stáčet do lahví a prodávat, byla by ze mě milionářka. Moje paměť je větší a můj pas menší ... ," říká se smíchem sedmdesátiletá Annette.

Věčně mladá bez plastik

Tahle "stařenka" z Floridy je živoucím symbolem vitality a věčného mládí. Na tváři nemá jedinou vrásku, na těle ani gram zbytečného tuku. Svůj mladistvý vzhled připisuje syrové veganské stravě, kterou si pěstuje na své z

Součástí Annettiny stravy jsou i naklíčená semena
Autor: reprofoto WPTV
ahrádce.

"Moje strava se skládá z ovoce, ořechů, zeleniny a semen. Jím hodně naklíčených semen a všechno, co vidíte na mé zahradě. Samozřejmě všechno jen syrové," prozradila novinářům z ABC News, kteří jí doma navštívili. Ti si celou zahradu pečlivě prohlédli.

Z masožrouta veganem

Bujará sedmdesátnice se však takhle nestravovala vždy. Manžel Amos (54) totiž v roce 1960 vlastnil firmu na zpracování masa. A někdy v té době se jeho manželka rozhodla stát se vegetariánkou.

Před 27 lety šla ještě o krok dále, když z vegetariánství přešla na veganství. To znamená, že jí jen syrovou stravu. Nic vařeného nebo nějak zpracovaného neprojde jejími rty. Pije jen zachycenou dešťovou vodu a doma vylisované šťávy z ovoce a zeleniny.

Amos (54) vypadá mnohem starší, než jeho žena Annette (70)
Autor: reprofoto WPTV

Krásná i všestranně nadaná

Manžel Amos však její nadšení nikdy nesdílel. Dnes toho však pomalu začíná litovat. I když je o šestnáct let mladší než Annette, vypadá vedle ní jako její otec. Roky už užívá léky na cukrovku a vysoký krevní tlak, zatímco jeho žena nepotřebuje ani aspirin.

Na manželku, která o svém životním stylu napsala už dvě knihy a produkovala DVD o svém nutričním režimu, je však patřičně hrdý. "Je to úžasný člověk. Umí všechno - postavit počítač, navrhnout a ušít si své vlastní oblečení, vypěstovat si své vlastní jídlo, mluví třemi jazyky. Je skvělá!", říká Amos.