Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nebojte se samoopalovacího mléka! Jak na něj?

8. listopadu 2011 | 00:00

Známe to asi všechny, přes léto si užíváme sluníčko, chlubíme se svým opálením, ale pak přijde zima a opálení je pryč. Přes zimu si budeme připadat jako ředitelky vápenky a čekání na léto nám přijde nekonečně dlouhé. Jak se ale přirozeně opálit, když nechceme navštěvovat  odborníky kritizovaná solární studia?

Někdo má se samoopalovacími mléky pozitivní zkušenost, jiný negativní. Na internetu najde mnoho příspěvků, kde se diskutuje o těchto produktech. Ovšem výsledek nezáleží pouze na produktu, ale také na způsobu použití a aplikace.

Proč solárka ne?

Určitě už jste si už všimli, že mnoho odborníků opalování v soláriích nedoporučuje. A skutečně je to tak. Světové zdravotnická organizace dokonce přirovnává tento druh záření k účinkům kouření, azbestu nebo formaldehydu.

Nejenže se aplikací solárka velmi zvyšuje pravděpodobnost vzniku rakoviny kůže, ale je nutné si uvědomit, že solária pleť vysušují a tím urychlují proces stárnutí kůže. Mnoho solárních studií také nedodržuje parametry určené pro provoz těchto zařízení jako např. kvalitu trubic. Je lepší zvolit tedy bezpečnou formu opalování.

Jak správně samoopalovací mléko nanášet?

Aby byl výsledek opravdu efektivní, doporučujeme před aplikací použít Tělový sprchový peeling, který vás zbaví zbytků staré kůže, tím pádem efekt samoopalovacího mléka vydrží déle. Použití tělového peelingu je důležité především v místech, kde je zrohovatělá kůže, tedy lokty, kolena a paty.

Po sprchování a pečlivém utření je nejlepší chvíli počkat, dokud pokožka bude opravdu suchá. Vlhkost by mohla způsobit flekatost. A můžeme začít.  Je lepší nanést např. dvě tenké vrstvy než jednu silnou. Přípravek nanášejte dlouhými rovnoměrnými tahy, na obličeji až k vlasům. Po aplikaci nezapomeňte pořádně omýt dlaně, kůžičky okolo nehtů a prostor za nehty.

Počkejte až přípravek zaschne, ideální je, pokud máte čas ještě chvíli pobíhat po bytě. Čím déle, tím lépe. Při spaní totiž může dojít k mechanickému otěru.

Aplikaci je nutné provádět 1-2x týdně, záleží na suchosti a olupování pokožky.

Vyzkoušeno na vlastní kůži

Našli jsme pro vás tip od blogerky Mii na Samoopalovací mléko od české přírodní kosmetiky RYOR za cenu 155 Kč. Mia je česká blogerka, opravdový znalec v oboru kosmetiky, má přehled co se na trhu pohybuje a neváhá vše vyzkoušet na vlastní kůži. A jak přípravek ohodnotila? Budete překvapeni!

Podívejte se na výsledky  ZDE

A jaké zkušenosti máte se samoopalovacími mléky vy?

Autor: fuk