Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jak na citlivou pleť? Vyzkoušejte amarantový olej!

14. října 2011 | 00:00

Také se vám stává, že je vaše pleť po použití některého kosmetického přípravku podrážděná? Okamžitě vás napadne jediné vysvětlení - alergie! Ne vždy to musí být pravda.

Příčinou podráždění může být vaše citlivá pleť. Je totiž dost dobře možné, že patříte k těm 70% žen, které jsou majitelkami právě suché a citlivé pleti. Taková pleť bývá většinou vrozená, ale příčiny podráždění můžou být různé - znečištěné prostředí, špatná péče, vyšší fyzická zátěž nebo i psychický stres.

Co citlivá pleť nesnáší?

Citlivá pleť vyžaduje velice šetrné zacházení. Produkuje málo tuku, má  tenkou rohovou vrstvu a málo ochranných pigmentů. A ani trochu jí nedělá dobře časté střídání kosmetických přípravků. Úplně nejdůležitější je její pravidelné a hlavně šetrné čištění. Ale čistit bychom ji opravdu měli jedině
přípravky, které jsou určeny pro tento typ pleti.

Vyzkoušejte přípravky s amarantovým olejem

Rostlinu zvanou amarant u nás známe jako laskavec
Autor: RYOR
Rostlinu s názvem amarant u nás známe pod jménem laskavec. Jedná se o  posvátnou rostlinu Inků. Španělé při kolonizaci území Inků dokonce amarant zakazovali pěstovat, pomáhal totiž přežívat vzbouřencům. Jeho základní složení bílkovin je totiž podobné masu. Navíc obsahuje vitaminy A, B a C, železo, vápník, hořčík a čtyřikrát více vlákniny než normální, pravé obilniny.

Obsahuje látku SKVALEN, která se jinak pro lékařské účely v boji proti  rakovině získává ze žraločích jater. Je používán samostatně nebo jako součást potravinových doplňků, regeneračních i kosmetických výrobků. Možná některé z vás znají potraviny s obsahem amarantové mouky, která je nepostradatelná pro celiaky, kteří nesnášejí lepek obsažený v normální mouce.

Vyzkoušejte přípravky s amarantovým olejem

U nás tuto látku v kosmetice začala jako první využívat česká přírodní  kosmetika RYOR. "Opravdu jsme byli první,“ říká Ing. Eva Štěpánková, zakladatelka firmy.

"Museli jsme dělat základní testy, které prokázaly mimořádné účinky amarantového oleje na velmi citlivou pleť, další testy proběhly na Státním zdravotním ústavu a vše bylo odzkoušeno také dermatology, kteří byli jeho účinky velmi překvapeni“.

Produktová řada Ryamar s amarantovým olejem
Autor: RYOR
Navíc se zjistilo, že přípravky s amarantovým olejem jsou velmi vhodné pro ženy s rakovinou prsu, které absolvují léčbu ozařováním. "Nedocházelo zde vůbec ke  spálením a naopak dříve poškozená kůže se velmi rychle hojila“. Dodnes získává sdružení Mammahelp z každého zakoupeného výrobku z řady  s amarantovým olejem Ryamar korunu na účet sdružení v rámci akce "Koruna pro zdraví, korunka pro ženu.“

Objevení dalších příznivých vlastností amarantového oleje na sebe nenechalo dlouho čekat, má totiž skvělé protiplísňové účinky a navíc velmi dobře funguje jako prevence strií, takže je velmi vhodný pro nastávající maminky.

A jak se přípravky s amarantovým olejem používají?

Řada Ryamar obsahuje jak denní krém,  který kromě oleje obsahuje i hedvábí, tak noční krém, oba mají mastnější charakter. Naopak Hydratační krém s amarantovým olejem je již polomastný přípravek, který vyhovuje i smíšené pleti. Dalším přípravkem řady je Amarantový tělový olej, který neobsahuje žádné konzervační látky ani parfémovou kompozici. Nechybí ani produkty jako tekuté mýdlo, tělové mléko a sprchová pěna s obsahem tělového mléka.

Další informace o produktech Ryor najdete na www.ryor.cz

Pokud byste si nevěděli rady s vhodným ošetřením pro vaši pleť, navštivte bezplatnou online poradnu na stránkách www.mujryor.cz.

Komerční prezentace

Autor: zufk