Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sex podle hodinek: Kdy je milování nejlepší?

10. října 2011 | 18:16

Lidský organismus se řídí biologickými hodinami. Podle nich ráno vstáváme, večer chodíme spát. Řídí naši schopnost soustředit se, přemýšlet, ale ovlivňuje i naši chuť na sex, schopnost milovat se vášnivě a naplno.

Ráno: mezi 6. až 9. hodinou

Sexy start
V této době v mužském a ženském těle stoupá hladina hormonů. Kromě toho se z našich těl uvolňuje zvláštní vůně, která přitahuje opačné pohlaví – feromony. Na milování nás romanticky naladí i společně strávená noc. Zvlášť muži milují ranní sex a snaží se k němu partnerku přemluvit.

Pokud vám ráno místo touhy naskakuje stres z toho, že musíte udělat snídani a vypravit děti do školy, vstaňte o hodinu dřív, abyste pak byla v klidu, a užijte si milování po ránu. Skvěle vás to naladí na celý den, budete mít spoustu energie i dobrou náladu.

Dopoledne: mezi 9. až 12. hodinou

Rychlá cesta k orgasmu
Škoda, že právě teď musí být většina z nás v práci a dělat úplně jiné věci než se milovat. Podle biologických hodin jsme totiž připravené na milostné dobrodružství a určitě bychom si ho užily na neobvyklých místech a vyzkoušely netradiční polohy i praktiky. Naše tělo je totiž naprogramované dosáhnout dopoledne uspokojení mnohem snadněji než kdykoli jindy.

Něžností není nikdy dost.
Autor: profimedia.cz

Odpoledne: mezi 12. a 15. hodinou

Maximální relax
Po vydatném obědě klesá náš krevní tlak i hladiny hormonů. Nejlépe by bylo zalézt si do postele, ale ne kvůli erotickým hrátkám. Máme chuť odpočívat a nic nedělat. Na sex nemáme ani pomyšlení, a když už v této době k něčemu dojde, nemůžeme čekat žádné úžasné výkony. Pokud si to nemůžete naplánovat na jinou dobu, uvařte si alespoň dobrou silnou kávu nebo si dejte trochu kvalitního koňaku či vína. Zvednou vám tlak a pomůžou zlepšit situaci.

Pozdní odpoledne: mezi 15. a 18. hodinou

Čas smyslnosti
Pomalu ale jistě se začínají bouřit hormony a tělo se dostává do varu. Není nic divného na tom, že máte chuť udělat něco vzrušujícího. Probudily se vám všechny smysly, takže právě teď je správný čas na rafinované mazlení a polibky. Zvlášť u nás, žen je tato část dne neuvěřitelně smyslná.

Podvečer: mezi 18. a 21. hodinou

Ve znamení únavy
Celodenní práci máme za sebou a na většinu z nás padá únava. Potřebujeme si v hlavě srovnat myšlenky, odpočinout a nabrat dech. Navíc musíme zvládnout udělat večeři, nakrmit děti a doladit domácnost. Lákat ženu na sex v tuto dobu je stejně nesmyslné, jako nutit muže, aby si s vámi povídal během finále Ligy mistrů.

Bolest hlavy někdy dokáže vyřadit na celý den.
Autor: profimedia.cz

Večer: mezi 21. a 24. hodinou

Uvolněné hrátky
Konečně je klid, děti spí, pracovní stres je za námi a my máme čas věnovat se jeden druhému. Společná sprcha, víno na uvolnění, povídání si… Co víc si přát? Máme čas na jemné hlazení, dlouhou milostnou předehru a krásný sex. V každém případě se právě teď miluje na celém světě více než sedmdesát procent lidí.

Noc: mezi 1. a 5.hodinou

Zasněné milování
Tělo je nastavené na klidový režim, chce odpočívat a nabírat síly na další den. Může se ale stát, že vás během spánku přepadne neodbytná touha. Neprospěte ji a vzbuďte partnera. Takové polospánkové milování, kdy ráno nevíte, jestli to byl sen nebo skutečnost, má čas od času své kouzlo a byla by škoda o něj přijít.

Není nad to, když se milujete i po letech manželství.
Autor: profimedia.cz

Autor: vin, kd/Nový čas pre ženy, Kbak