Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nikdy jsme se nepohádali. Jaké můžou být další překvapivé důvody k rozchodu?

  • Jsou na sebe hodní, mají skvělý sex. Copak to může být důvod k rozchodu?
    18. října 2015 | 06:00

    Máte skvělý sex. Vůbec se nehádáte. Jste neustále spolu. Jeden by řekl: ideální vztah. Možná ano. Ale i tyto důvody mohou nakonec být ty hlavní pro rozchod. Možná si říkáte: jděte už do háje, jak má tedy ten správný vztah podle chytrých časopisů vypadat? A my říkáme: žádný zaručený návod není. Pokud se nehádáte a vyhovuje vám to, fajn. Může to ale být známka i něčeho jiného. Na co si tedy dát pozor?

  • Příliš si rozumíme

    žena, muž, pár, láska
    Autor: Shutterstock
    Jsme úplně stejní, jeden jako druhý, na všechno máme stejný názor. Zní to jako idylka. Ne že by takový vztah nemohl existovat a ne že by neměl šanci na úspěch. Pokud jsou dva takto kompatibilní ve věku, kdy jsou jejich osobnosti již vyzrálé, mohou vytvořit celkem stabilní vztah. Horší to je ve chvíli, kdy jsou ti dva ještě poměrně mladí – pak se lehce může stát, že se jejich osobnost a představy o budoucnosti budou vyvíjet trochu jiným směrem.
  • Jsme stále spolu

    žena, muž, rande, láska, zamilovanost, radost
    Autor: Shutterstock
    Jedna duše i jedno tělo. Spolu chodíte do práce, na procházky, na pivo, spolu trávíte všechen čas. Což může někomu vyhovovat. Existují ale lidé, pro něž je toto způsobem, jak se vyrovnat s vlastní úzkostí a strachem. Strachem z toho, že nemají svůj protějšek pod kontrolou a že by je snad někdy mohl opustit. Takový člověk v podstatě neumí být sám, trpí úzkostí, že někdy snad není pánem situace. Je jen otázkou času, kdy to jeho protějšek zaregistruje, a místo jako důkaz zamilovanosti je potom neustálá přítomnost druhého vnímána jako dusící, omezující a svazující.

  • Máme skvělý sex


    Sex
    Autor: shutterstock
    Skvělý sex že by mohl být příčinou rozchodu? To už ale přeháníte, říkáte si možná. Pravda ale je, že pouze na porozumění v oblasti sexu a okouzlení z neuvěřitelné škály zážitků vztah stavět nelze. Skvělý sex může v počátcích zastřít významnější rozdíly v prioritách, v myšlení, v názorech a tak dál. Ve vztahu pak nastanou období, kdy sex nebude prioritou pro každou chvíli. Pak teprve zjistíte, kdo je ten druhý vlastně zač.
  • Nikdy se nehádáme

    zamilovaní
    Autor: Shutterstock

    Hádky nemusí vždycky probíhat s pánvičkou v ruce nebo za asistence létajících talířů. Výměna názorů, byť někdy emotivnější, může pomoct vyjasnit si priority, očekávání a najít cestu ke kompromisu. Někteří lidé nemají rádi dohadování se a konflikty nebo neradi říkají, co chtějí. Čekají, že na to druhý přijde sám. Ustupují a čekají, kdy si jejich potřeb všimne. A čekají do té doby, než je to zpravidla přestane bavit, protože ten druhý si samozřejmě ničeho nevšimne. A jelikož se nikdy nehádali, tak se pravděpodobně hádat ani neumějí – a přes první větší konflikt prostě nejede vlak.

  • Jsme na sebe strašně hodní

    láska
    Autor: Profimedia.cz
    Ať chcete nebo ne, hodní kluci a hodné holky vždycky riskují, že si jimi bude druhý až příliš jistý. Přestane se mít na pozoru, přestane se snažit o znovudobývání toho druhého. Ekonomika vztahů je v tomto případě jasná, co máme jisté, o to nebojujeme. Ke klidu se přidá lehká nuda, a ta nás za chvíli dovede k touze po nějakém menším dramatu nebo zpestření. Ve chvíli, kdy nám druhý začne unikat a jistota je ta tam, teprve poznáváme, jak moc ho vlastně milujeme a chceme. Nebuďte tedy pořád hodná holka.

Autor: is
Diskuse ke článku
.