Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Otestovali jsme vivo V40 SE: výkonná stylovka, která nezruinuje váš rozpočet!

17. dubna 2024 | 06:00

Do redakce nám opět dorazila horká novinka v podobě mobilního telefonu vivo V40 SE, a tak jsme se s radostí pustili do testování. Čím nás telefon zaujal, jak umí fotit a čím vás překvapí? To všechno se dozvíte v následující recenzi.

Společnost vivo uvedlo na svůj trh nejnovější telefon střední třídy s názvem V40 SE neboli Style Edition, který se snaží zaujmout nejen svým designem, ale i atraktivní výbavou za neskutečnou cenu. Protože v redakci rádi testujeme takovéto novinky, pustily jsme se do toho s velkou chutí. Novinku od vivo jsme vzaly s sebou do ZOO, na tůru do Jizerských hor, za šéříky do parku i na pracovní schůzky. Jak telefon hodnotíme?

Netradiční vzhled

Odvážnější zákazníky preferující netradiční design jistě zaujme nádherné fialové provedení z veganské kůže Eco Fiber, s prošívaným lemem. Barva je naživo snad ještě krásnější a opravdu nám vzala dech. Výrobce dokonce u této barevné varianty garantuje odolnost proti zašpinění, telefon podrobil náročnému testu a výsledek? Až 8000 vytažení a zandání z kapsy tmavých riflí bez problému.  Pokud jste konzervativnější, můžete zůstat u klasického černého provedení Crystal Black z kompozitního plastu.

vivo V40 SE provedení Purple Leather
Autor: Archiv

vivo V40 SE provedení Crystal Black
Autor: Archiv

Brilantní obraz a zvuk

Vivo V40 SE nabízí svým uživatelům zářivý AMOLED displej s detailním rozlišením 2 400 × 1 080 bodů, který pracuje při obnovovací frekvenci až 120 Hz. V displeji naleznete integrovanou optickou čtečku pro otisků prstů a v horní části je dokonce výřez pro selfie kameru. Zážitek při sledování filmů nebo videí na sociálních sítích zajištují dobře znějící reproduktory a skvělá hlasitost.

Fotoaparát

Vivo V40 SE je vybaven 3mi fotoaparáty. Hlavním fotoaparátem s velkým rozlišením zachytíte každý okamžik svého života. Širokoúhlý fotoaparát využijete zejména pro skupinové fotografování s přáteli nebo rodinou. A samozřejmě makro na detaily. Díky této kombinaci je každá fotka podrobná a jasná. Kromě běžného fotografování nabízí Vivo i pokročilé režimy. Nás zaujalo, že portrét si po pořízení můžete rovnou upravit jako v aplikaci, např. zvětšit oči, vyhladit pleť nebo vylepšit tvar úst. Vivo zvládá dobře i focení v nočním režimu a za zhoršených světelných podmínek. Vzhledem ke střední třídě, kam telefon spadá je kvalita fotografií velmi dobrá.

Výkonnost

Vivo V40 SE nabízí velkorysou úložnou kapacitu 256 GB a je vybaven procesorem Snapdragon 4 Gen 2, který zajistí hladký chod a pořádný výkon pro hraní her, natáčení videí i streamování. 

Odolnost

Nové vivo má patentovanou povrchovou úpravu, je odolný proti polití, skvrnám a také  proti poškrábání, takže se nemusíte bát, že dlouhé nehty, klíče nebo jiné ostré předměty zanechají na telefonu stopy. Je odolný také vůči korozi, takže pokud se vám více potí dlaně, nemusíte se bát.

Nízká hmotnost

Díky svému elegantnímu tenkému provedení a nízké hmotnosti se nemusíte se bát s ním jít běhat a ani kabelku či kapsu nijak výrazně nezatíží. Fialová verze váží 191 gramů a tmavá 185,5 gramů. 

Rychlé nabíjení

Nadchla nás supervýkonná nabíječka vivo FlashCharge, která dobije telefon už za 24,5 minuty na 50%.  

Obsah balení

V balení vivo V40 SE najdete kromě telefonu i bílý kabel typu USB-C/USB-A a průhledné silikonové pouzdro se záslepkou pro konektor (nedostane se tak do něj špína) a vyvýšenými okraji kvůli ochraně displeje.

Celkové hodnocení

Vivo V40 SE je jasnou volbou pro ty, kteří hledají cenově dostupný, ale přesto výkonný a dobře vybavený smartphone. Uvedená cena je 6 999 Kč, a v rámci aktuální akce je možné získat slevu 1 000 Kč při zadání kódu "vivo1000" u vybraných obchodních partnerů do 30. dubna 2024 ja navíc k telefonu nabízen jako bonus 44W adaptér vivo FlashCharge pro rychlé nabíjení.

Tip pro fanoušky fotbalu:

Fotbalové fanoušky potěší, že je vivo oficiálním smartphonem pro fotbalový šampionát UEFA EURO 2024 a na instagramu @vivo_czech můžete soutěžit o vstupenky na vybrané zápasy!

vivo je oficiální smartphone pro fotbalový šampionát UEFA EURO 2024
Autor: Archiv

Autor: redakce