Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Velikonoce na poslední chvíli? S našimi tipy to zvládnete!

Velikonoce na poslední chvíli? S našimi tipy to zvládnete!
28. března 2024 | 05:00

Pro jedny nejdůležitější křesťanské svátky v roce, pro druhé spíše oslava jara. Velikonoce jsou za dveřmi. A vy nemáte ještě klizeno, napečeno ani nazdobeno? Neklesejte na mysli, máme pro vás tipy jak vše zvládnout i když nestíháte a máte plno jiné práce.

Udělejte si seznam úkolů

Rozplánujte si jednotlivé činnosti, které chce zvládnout ještě před Velikonocemi. Promyslete si, co budete vařit, uklízet nebo kdy vyrazíte na návštěvu k příbuzným. Stanovte si priority jednotlivých bodů a postupně si je odškrtávejte. Zkuste také zapojit všechny členy rodiny, třeba děti vám jistě pomoc neodmítnou.

VIDEO: Barvení vajec přírodními barvami

Video se připravuje ...
Barvení vajec přírodními barvami • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Vykašlete se na velký úklid

Na rozsáhlý jarní úklid jste měli času dost, proto se spíš zaměřte na to co je vidět. Vysajte všechny místnosti, vytřete podlahy, utřete prach a poházené věci a oblečení ukliďte na své místo. Orientujte se především na kuchyňskou linku, jídelní stůl a také koupelnu a toaletu.

Rychlé dekorace na sváteční stůl

Nemáte na dveřích jarní věnec ani velikonoční dekoraci na jídelním stole? Nevadí, udělejte si k jídlu vajíčka a skořápky nevyhazujte, ale využijte jako součást jarního ozdobného svícnu. Stačí vložit do každého vajíčka čajovou svíčku, naaranžovat na podnos nebo do plata od vajíček a dozdobit třeba čerstvými kvítky.

Velikonoční dekorace na stůl
Autor: iStock

Efektivní kraslice za minutku

Nestíháte v neděli obarvit vajíčka, raději čas využijte na procházku na čerstvém vzduchu. Až budete odpoledne v parku nebo na výletě v lese, cestou si natrhejte jarní květy, lístečky, trávu a tomu podobné přírodniny. Ty pak pomocí provázku, nebo lepidla připevníme na vajíčko a je hotovo.

Last minute tip: Kraslice vytvoříte také pomocí dětských fixů, kreativitě se meze nekladou, zkuste třeba tečky nebo proužky.

Využijte nákupy online

Ať už vám chybí cokoliv, co se týká Velikonoc, nezoufejte, žijeme v moderní době a vše potřebné na svátky si objednejte prostřednictvím online supermarketu (rozvážkové služby). Pohodlně, rychle a za dobrou cenu seženete vše od kočiček do vázy až po vyklíčené osení, beránka či pomlázku pro malého  koledníka. Například u Rohlíku to vše můžete mít už za 60 minut po objednání u dveří.

Autor: Jana Nováková