Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Cenu za pomoc opuštěným psům získala letos paní Jarmila z Kojetína

herečka Dana Morávková s paní Jarmilou
20. prosince 2023 | 06:00

Přes den pracuje na plný úvazek v robotickém centru a ve volném čase se naplno věnuje opuštěných pejskům s pohnutým osudem. Za své aktivity získala Jarmila nejen uznání od přátel a kolegů, ale také od zaměstnavatele.

Paní Jarmila pečuje o více než dvě desítky opuštěných psů, s kterými se osud nemazlil. Vlastními silami se jim snaží zabezpečit veterinární pomoc, dostatek krmiva, ale i tolik potřebnou lásku a radost ze života. Jarmila byla milovnicí psů odjakživa „Pejskové se ke mně dostávali postupně. Někteří přišli z opravdu špatných podmínek, často i množíren, a byli v opravdu ošklivém zdravotním stavu,“ popisuje Jarmila. Cílem jejího snažení je připravit tyto čtyřnohé kamarády na návrat zpět do života a třeba najít i nové milující majitele.

Paní Jarmila s Danou Morávkovou po předání ocenění
Autor: Archiv

Jarmila provozuje azylový dům pro pejsky, toto zařízení je z velké míry závislé na pomoci a darech z okolí a to nejen materiálních, ale především finančních. Zejména veterinární ošetření patří k těm nejvíce nákladným: „Nedostatek prostředků je samozřejmě problém. Řada pejsků potřebuje náročné operační zákroky, aby se nám podařilo je zachránit. Ty mohou stát i desítky tisíc korun,“ pokračuje Jarmila. 

Její neutuchající obětavost a chuť pomáhat byla oceněna společností Amazon, jehož je zaměstnankyní. Vyhrála letošní ročník Amazon Star, což je ocenění kterým společnost podporuje výjimečné aktivity svých zaměstnanců. Paní Jarmila převzala slavnostně cenu z rukou herečky a moderátorky Dany Morávkové, kterou Jarmilino nasazení při léčení psích duší dojalo: „Je to krásný příběh a já jsem za paní Jarmilu nesmírně ráda. Ocenění jí právem patří a já bych si moc přála, aby byla inspirací pro nás pro všechny,“ uvedla.

Společnost Amazon také věnovala provozovatelce azylu finanční prostředky na renovaci a potřebné úpravy. Jarmila má jasnou představu, jak se získanými prostředky naloží. Pustí se do postupné rekonstrukce domku, který poskytuje zázemí a domov pro celou psí smečku. 

Autor: REDAKCE