Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sámer, Aneta nebo Julián: Komu v první SuperStar fandily Dana Morávková a další české celebrity?

Video se připravuje ...
Sámer, Aneta nebo Julián: Komu v první SuperStar fandily Dana Morávková a další české celebrity?
VIDEO: Prostě fenomén!
21. září 2023 | 06:00

Už neuvěřitelných devatenáct let uběhlo od první řady SuperStar, kterou divákům naservírovala TV Nova. Talentová pěvecká soutěž okamžitě trhala rekordy sledovanosti a jména jako Aneta Langerová nebo Sámer Issa se nám vryla hluboko do paměti. Televizní show neunikla ani herečkám Adéle Gondíkové, Janě Bernáškové nebo Daně Morávkové. Kdo byl jejich favoritem? Na to jsme se jich zeptali v naší anketě!

Dana Morávková měla slabost pro Sámera

„Asi Sámerovi, tím, že jsem holka,“ přiznala Dana Morávková, s kterou by mohla souhlasit celá řada fanynek, které si zpěvák během působení v soutěži získal exotickým vzhledem a šibalským úsměvem. Nejčastějším favoritem byla ale vítězka Aneta Langerová a stříbrná Šárka Vaňková.

Nejvýraznější je dnes Aneta Langerová

Někteří soutěžící se dokázali i po soutěži na hudební scéně udržet, většina z nich ale bohužel upadla v zapomnění a vzpomíná se na ně jen v souvislosti se SuperStar. Nejvíce se samozřejmě daří vítězce Anetě Langerové, která má na kontě několik alb a odehraných koncertů. Porotu tehdy tvořili Ondřej Hejma, Gábina Osvaldová, Ondřej Soukup a Milan Herman. Role moderátorů se pak chopili Ondřej Brzobohatý a Laďka Něrgešová.

Autor: profimedia.cz

I v dalších řadách se proslavili zpěváci, jejichž jména si pamatujeme dodnes. Patří k nim určitě Vlasta Horváth, Michaela Nosková nebo David Spilka. V roce 2009 pak došlo ke spojení se slovenskou verzí a soutěž pokračovala jako Česko Slovenská SuperStar, přičemž běžela jak na Nově, tak na slovenské televizní stanici Markíza. Formát pořadu vycházel z britské verze soutěže Pop Idol a americké verze American Idol.

Nezapomenutelná Hvězdná pěchota v čele s Aničkou Dajdou

O pořádnou dávku zábavy se postarali ve výběrových kolech také soutěžící, kteří neuměli zpívat vůbec. Byla jim věnována speciální kategorie Hvězdná pěchota. Jejich výkony se baví lidé na internetu dodnes.

V úvodu článku se podívejte na celou anketu na téma SuperStar.

Autor: Štěpánka Bínová, Prostě fenomén