Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Buďte jako celebrity a adoptujte si domácího mazlíčka z útulku

Video se připravuje ...
2. listopadu 2023 | 06:00

Alice Bendová a Milan Peroutka přišli na Den zvířat podpořit opuštěná zvířátka v kočičím útulku v Klecanech. Při té příležitosti prozradili, co jim dala adopce, jak prožili první dny s novým mazlíčkem a proč by neměnili. Nejen to se dozvíte, když si pustíte úvodní video.

Adopce zvířat je stále diskutované téma. Na Den zvířat se zašli podívat do kočičího útulku v Klecanech dvě celebrity, které mají s adopcí zvířete z útulku vlastní zkušenost, o kterou se rádi podělili. “Jedna z největších výhod adopce je právě ta morální. Víte docela dobře, že jste někomu udělali hezčí život,” myslí si herec, moderátor a zpěvák Milan Peroutka, který dal domov naháčovi Hugovi.

Alice Bendová je nejen herečka a moderátorka, ale také zkušená adoptivní “máma” už čtyř pejsků a adopci doporučuje všem, přestože připouští, že to není úplně snadné. “Jsou bez lásky, jsou bez domova, jsou nešťastní, takže jim prostě tu lásku a domov dáte,” vysvětluje důvody, proč je pro ni adopce jasná volba, Alice Bendová.

Univerzální rada, jak pomáhat zvířatům asi neexistuje. Přece jen jsou ale jistá pravidla, která stojí za to dodržovat. “Jestli chcete pomáhat zvířatům, můžete to dělat aktivně, ale také tím, že budete zodpovědní. Budete své kočky kastrovat, nebudete ignorovat zvířata, která jsou týraná, ale dáte vždy někomu vědět. Zkrátka si budete všímat svého okolí a budete to aspoň ve své hlavě řešit,” vzkazuje všem Hana Janišová, předsedkyně Pražského spolku ochránců zvířat, který provozuje kočičí útulek Kocour Felix v Klecanech.

Autor: Aneta Mrazilová