Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Adam Pavlovčin alias ADONXS: Mám tři domovy

26. června 2023 | 06:00

Bratr herečky Radky Pavlovčinové je zpěvák a muzikant, který vystupuje pod uměleckým pseudonymem ADONXS. V roce 2021 vyhrál soutěž Česko Slovenská SuperStar a loni už vydal debutové album.

Jak jste prožíval období po vítězství v SuperStar? Dalo se takové množství pozornosti zvládnout?

Na to se člověk nedokáže připravit. Myslím ten nával pozornosti a zájmu, který se zpracovává doslova za jízdy. Na jedné straně může být takový přetlak náročný a člověk se musí naučit filtrovat množství informací, na druhou stranu je to obrovský pocit zadostiučinění a já si vážím každého fanouška a všech, které baví moje hudba, kteří jsou se mnou na mé hudební cestě.

VIDEO: SuperStar – Adam Pavlovčin je na roztrhání: Kšefty musím odmítat!

Video se připravuje ...
SuperStar Adam Pavlovčin je na roztrhání: Kšefty musím odmítat! • VIDEO: Markéta Reinischová

Někde jste řekl, že nebýt vaší sestry Radky, ani byste nezačal zpívat…

Sestra pro mě byla velký vzor, a to hlavně kvůli odvaze a cílevědomosti. Vždycky si šla za svým snem. Do Prahy odešla jako patnáctiletá a mně bylo tehdy devět, takže jsem měl možnost její kariérní cestu pozorovat opravdu zblízka. Moje okolí vnímalo umění jako hobby nebo pěkný přivýdělek, ale nikdy jako opravdové povolání. To je samozřejmě hloupost a Radka byla prvním člověkem v mém okolí, který mi to potvrzoval. To mi dalo odvahu jet za zpěvem a hudební kompozicí do Londýna a na sto procent se věnovat hudbě.

Kde ho uvidíte?

Chcete se s ADONXS potkat? Nejbližší příležitost máte během 57. ročníku MFF Karlovy Vary, kdy budete mít v IQOS LOUNGE možnost si během Meet & Greet v neděli 2. 7. od 17.30 popovídat nebo udělat fotku. Poslechnout si můžete také novou skladbu Adama Pavlovčina, která vznikla u příležitosti představení limitované edice IQOS ILUMA WE. Tato edice zde bude exkluzivně k dostání a její barevnost znázorňuje jednotu a sounáležitost.

Narodil jste se na Slovensku, žil v Londýně a teď jste v Praze. Kde je vám nejlíp?

Těžko se mi vybírá jen jedno z těchto míst. Každé hrálo a pořád hraje jinou důležitou roli v mém životě. Bratislava, to bylo možná trochu divočejší dospívání, střední škola, první láska a aktuálně nahrávací studio a producenti, takže vlastně i taková moje hudební základna. Praha je magická a já se tu cítím velmi dobře. Mám tu spoustu starých i nových přátel, stejně jako sestru. No a Londýn mi zase dal asi nejvíc, co se týče osobnostního i kariérního růstu. Takže všechna tři města pokládám za domov, i když teď nejvíc času trávím v Praze.

Čeho byste v životě i kariéře rád dosáhl?

Plánů mám rozhodně spoustu. Chci vést harmonický a zároveň dynamický, celistvý a vyrovnaný život. Může to znít jako klišé, ale je to opravdu základ všeho, který se pak přetaví do kariéry. Myslím, že mám ještě hodně práce, a samozřejmě bych se rád brzy posunul i za hranice české a slovenské scény a dostal autorskou hudbu do zahraničních hudebních žebříčků.

Kromě zpěvu se věnujete i tanci a modelingu. Co je pro vás nejdůležitější?

Tanci a modelingu se dnes už nevěnuji úplně aktivně, staly se takovou součástí aktuálního balíku, ale zpěv a hudební tvorba jsou na prvním místě a mají prioritu. Na lekci tance si zajdu vždycky rád, ale dnes to už není s profesionálními ambicemi, spíš kvůli oživení a perspektivnímu využití právě na pódiu při vlastním koncertu.

Adam Pavlovčin alias ADONXS

ADONXS je slovenský zpěvák, skladatel, model a tanečník. Vystudoval British and Irish Modern Music Institute v Londýně, kde také působil. V roce 2021 se vrátil do Prahy a stal se vítězem Česko Slovenské SuperStar. Za rok 2022 obdržel ocenění Objev roku a Zpěvák roku v Hudebních cenách Evropy 2. Ve stejném roce vydal album Age Of Adonxs.

Autor: red