Sledujete letošní ročník MasterChefa? V čem se soutěž liší od minulého roku?
Samozřejmě že sleduji, je to asi jediný program, který když nestihnu, tak nakoukám zpětně. Vždy mi to připomene mé účinkování a ty pocity beznaděje střídané s euforií :-) Momentálně to vnímám tak, že soutěž nonstop postupuje, je to kreativitou ohledně jednotlivých výzev i je to ve spotřebičích, které mají k dispozici. Sous vide, vakuovačka, termomix a jiné vymoženosti, o kterých jsme my mohli jen snít.
VIDEO: Prostor X: Rozhovor s Veronikou Beskydiarovou.
Prozradíte, komu fandíte?
Měla jsem možnost být součástí této řady, přinesla jsem tam svou výzvu, nebeskou tartaletku. Zadávala jsem ji 4 chlapům a jeden z nich si s ní poradil přímo fenomenálně. Byl to Ondřej, ten se v soutěži drží a já mu držím palce.
Máte pro soutěžící nějakou radu?
Hodně spánku a psychické odolnosti a hlavně to, ať už teď pracují na tom, po čem touží, když soutěž skončí, bude to fičák.
Co všechno se u vás po výhře změnilo?
Všechno. Od soukromí po profesionální život. Dělám to, co miluji, a to, co mě baví. Neměnila bych ani procento v mých rozhodnutích.
Co pro vás znamená požitek?
Je to stav, kdy člověk zapomene na čas a užívá si daný moment na 110 %. Stav radosti a slasti, což je pro mě například ve chvíli, kdy ochutnávám skvělé jídlo nebo poslouchám dobrou hudbu.
Který pokrm jej pro vás vystihuje nejlépe?
Miluji rýži a asijské pokrmy, na skvěle připraveném kung-pau si vždy pochutnám. Když navštívím michelinskou restauraci a zkouším nové chutě, tak to je pro mě vždy zaručený zážitek.
Úspěšná kuchařka Besky je jedna ze tří osobností, které se podílely na kreativním ztvárnění eventu v rámci uvedení nového zařízení na nahřívaný tabák IQOS ILUMA v Česku. Během večera věnovaného představení této novinky Besky pro hosty vytvořila tři dezerty, které díky propojení správných ingrediencí a lahodných chutí přinesly unikátní chuťový požitek. |
Co konkrétně jste pro příležitost uvedení IQOS ILUMA připravila?
Byly to tři dezerty, první byla máslová tartaletka s hruškovým cremeux a hruškovým želé ve spojení s dekoračním prvkem cukrové vaty a pipetky s Vilmos. Dalším dezertem byla krémová a kávová tiramisu, která je jiná tím, že jsem ji připravovala s Baileys a na vrchu ji zdobí kávový kaviár. A do třetice to byl červený choux au craqueline s lískooříškovým krémem a čokoládou.
Jaké jsou vaše pracovní plány pro příští rok?
Vytvořit vlastní malý e-shop, kde budou vychytávky, které, myslím, na trhu chybí. Pak jsou to vlastní on-line kurzy, možná sladká kuchařka a doufám, že mnoho jiných plánů, které na mě čekají. Chopím se jich, když přijdou. Samozřejmě fungování v TV na pravidelné bázi a tvoření contentu na mých sociálních sítích.
Veronika „Besky” Beskydiarová
Veronika Beskydiarová, která je známá pod přezdívkou Besky (ta pochází právě z jejího příjmení Beskydiarová), je úspěšná Slovenka žijící v Praze. Několik let usilovně pracovala na tom, aby se jako amatérská kuchařka přiblížila svému cíli: vařit a péct pro ostatní pokrmy, které je ohromí a budou mít úspěch. V roce 2021 si podala přihlášku do kulinářské reality show MasterChef Česko a vyhrála ji. Od té chvíle její kariéra nabrala na obrátkách. Besky vydala kuchařku Vaříme nebesky, a dokonce se dostala do žebříčku třiceti úspěšných osobností pod 30 let na Slovensku, který pravidelně sestavuje časopis Forbes. V současnosti vystupuje v pořadu Víkendové snídaně na TV Nova, kde vaří v přímém přenosu a zároveň pořádá vlastní kurzy vaření.