Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Legenda světové kinematografie Pierre Richard bude v Praze! Co pro své fanoušky připravil?

11. března 2022 | 06:00

České publikum bude mít 12. března jedinečnou příležitost se setkat s Pierrem Richardem, legendou světové kinematografie a nezapomenutelnou osobností. Padesátičlenný symfonický orchestr zahraje ty nejlepší skladby z filmů s Pierrem Richardem a nejepičtější momenty z nich uvidí diváci na plátně. Akce se koná v Divadle Hybernia.

Kdo by neznal blondýna s černou botou Pierra Richarda s jeho věčným úsměvem na tváři? Jistě se shodneme na tom, že jeho tvář, hlas a úsměv jsou naprosto jedinečné a nezaměnitelné. Za svou kariéru natočil více než 80 filmů, dotkl se několika generací filmových nadšenců nejen ve Francii, v České republice, ale i po celém světě.

Promítání částí jeho kultovních filmů v doprovodu Prague Concert Philharmonic Orchestra pod vedením Borise Jedličky a pod taktovkou Jaromíra Krygla je projektem francouzské produkce, která má úzké vazby se samotným Pierrem Richardem a která vlastní výhradní práva danou myšlenku realizovat.

Pierre Richard v komedii Jsem nesmělý, ale léčím se
Autor: Albina Productions S.a.r.l.

„Hudbou chceme oslavit tohoto úžasného muže a jeho kariéru, a to v doprovodu právě Prague Concert Philharmonic Orchestra,“ říká Thierry Chabrot. „Divákům tak nabídneme možnost znovu zhlédnout ukázky z dvaceti ikonických filmů s doprovodem padesáti skvělých hudebníků, kteří živě zahrají nejznámější melodie Ennia Morriconeho, Franciska Laie, Clauda Bollinga, Philippe Sardiho, Vladimira Cosmy nebo George Delerue,“ dodává Chabrot.

Koncert, který se bude konat 12. března, je holdem filmové kariéře tohoto francouzského velikána. Z jeho bohaté filmografie si určitě pamatujete filmy jako Velký blondýn s černou botou, Kopyto, Hračka – a další a další filmy.

Pierre Richard v komedii Velký blondýn s černou botou
Autor: Gaumont

Co se týče Prague Concert Philharmonic Orchestra, jedná se o soubor, který má třicetiletou historii a 150 členů, těch nejlepších muzikantů v České republice. Má za sebou nespočet projektů, koncertů a spoluprací po celém světě. V minulosti doprovázel hvězdy, jako jsou Pink Floyd, Gerard Depardieu, Barclay James Harvest – a mnoho dalších.

Pokud byste si tento koncert nechtěli nechat ujít, vstupenky jsou v prodeji na Ticket Portal nebo přímo v Divadle Hybernia.

TIP NA VIDEO: Podívejte se na koncert filharmonie na Broumovsku

Autor: REDAKCE