Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co si Češky myslí o svém poprsí? Velká prsa prý zaručují úspěch u mužů i v práci

Čtvrtina dotazovaných Češek si myslí, že „bujnější dekolt“ by přivítal i jejich partner.
16. prosince 2013 | 12:30

Pohled, osobnost, sympatie. To jsou atributy, které ženy nejčastěji slýchávají od mužů na otázku „čím jsem tě zaujala“. Průzkum agentury STEM/MARK ale ukázal, že ženy v tomto směru mužům až tolik nevěří.

Ačkoliv to málokterá česká žena přizná veřejně, má podle drtivé většiny z nich velikost poprsí klíčový vliv na jejich atraktivitu v očích mužů. Ženy proto ve stále větší míře nenechávají nic náhodě, a pokud na nich příroda „šetřila“,
nezdráhají se obrátit na plastického chirurga.

Výraznější korekce tvaru a velikosti prsou jsou totiž řešitelné jen chirurgickou cestou. „Ženy nespokojené s tvarem nebo velikostí poprsí se dnes nebojí přijít za plastickým chirurgem, aby napravil to, co příroda zanedbala,“ říká MUDr. Martin Kloud z Plastické a estetické chirurgie v Jičíně.

Roli hraje nejen velikost ale i tvar

...
Autor: Shutterstock.com
Přibližně čtyři z deseti žen přitom uvádí nespokojenost s vlastním poprsím. Většinou převažuje touha po jeho zvětšení, některé ženy by ale uvítaly i jeho zmenšení či modelaci.

„Na rozdíl od původního trendu ze začátku 90. let, kdy byl důraz ze strany zájemkyň kladen hlavně na velikost poprsí, dnes ženám více záleží na pěkném a přirozeném tvaru prsů. V této souvislosti jsou stále žádanější anatomicky tvarované implantáty, které prsu dodají přirozený vzhled,“ dodává plastický chirurg MUDr. Martin Kloud.

Větší prsa = více sexu

MUDr. Tomáš Doležal - přední plastický chirurg
Autor: Plastika Praha
Pokud by plastickou operaci prsou podstoupily, 93 % respondentek by tak učinilo kvůli zvýšení vlastního sebevědomí a atraktivity. 87 % z nich je toho názoru, že by poté byly přitažlivější pro vlastního partnera. Přesto by při zvažování operačního zákroku přání partnera v úvahu vzalo „jen“ přibližně šest z deseti respondentek.

To zároveň koresponduje s dalším zjištěním. Pouze přibližně polovina žen uvedla, že by jejich partner neuvítal, kdyby měly větší prsa. Čtvrtina žen si pak od poutavějšího dekoltu slibuje více příležitostí k navázání sexuálního kontaktu.

Čísla mluví jasně

..
Autor: Shutterstock.com
A jak vlastně průzkum dopadl?

  • 8 z 10 žen si myslí, že velikost poprsí má vliv na jejich atraktivitu v očích mužů
  • 4 z 10 žen není spokojených se vzhledem jejich poprsí
  • 25 % žen přiznává, že by si jejich partner přál, aby měly větší prsa
  • 93 % respondentek by plastiku podstoupilo kvůli zvýšení sebevědomí a atraktivity
  • 25 % žen si od plastiky slibuje zvýšení počtu příležitostí k sexu

A co vy? Podstoupila byste úpravu poprsí? Hlasujte v naší anketě.

Podstopila byste operaci prsou?
56,3%
43,7%
Děkujeme za Váš hlas!
58 hlasů
45 hlasů

Autor: brig